Analyse Madrid boven

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Madrid boven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is Barcelona waard zonder zijn twee supersterren Ronaldinho en Eto’o? Dat was de hamvraag het voorbije weekend.  Niet veel, zo bleek tegen Atlético Madrid.  De hoofdstedelingen blijven het zwarte beest van Barça.  Achtervolgers Valencia, Real Madrid en Osasuna profiteerden van de uitschuiver van de regerende landskampioen om wat dichterbij te sluipen. 
 
Atlético Madrid en aanvoerder Fernando Torres lijken al twee seizoenen amper een deuk in een pak boter te kunnen trappen, maar tegen FC Barcelona is het telkens weer prijs.  El Niño was zondag goed voor twee doelpunten en lag daarmee aan de basis van de eerste competitienederlaag van Barcelona sinds… de heenwedstrijd in Madrid.  Atlético lijkt langzaam uit een diep dal te klauteren en komt dicht bij een plaatsje in de linkerkolom. 
 
Real Madrid doet het de voorbije weken uitstekend.  Mede dankzij een briljante Zidane haalde de Koninklijke zijn zevende overwinning op rij.  De Fransman zorgde voor twee van de vier treffers tegen een kansloos Espanyol.  Real kan heel stilletjes blijven dromen van de landstitel, terwijl Espanyol aan een kleurloos seizoen bezig is. 
 
Valencia profiteert eveneens van het puntenverlies van Barcelona.  De ploeg uit de appelsienenstad nam in La Coruña revanche voor de bekeruitschakeling door Deportivo met 0-1 te verslaan.  Clubtopschutter David Villa, wie anders, zorgde met een geniale trap vanop 45 meter voor het enige doelpunt van de partij. 
 
Osasuna knoopte opnieuw aan met de overwinning.  Verrassend genoeg haalde de ploeg uit Pamplona het met het kleinste verschil op het veld van Sevilla.  In een tegenvallende wedstrijd zorgde Milosevic voor de beslissende treffer.  Osasuna blijft op koers voor een ticket voor de Champions League.  Sevilla volgt op zeven punten, maar strijdt ook nog mee voor een Europese plaats.   
 
Celta behoudt ook nog steeds uitzicht op een Europees ticket.  De Galiciërs behaalden ook al een nipte uitoverwinning.  Slachtoffer was Racing Santander.  Perera zorgde met een late treffer voor de 0-1 en de drie punten voor Celta.  Het was pas de eerste overwinnig voor de ploeg uit Vigo in Santander. 
 
Bij Villarreal loopt het voorlopig nog niet in 2006.  De Champions League-deelnemer kwam op eigen veld zelfs niet verder dan een gelijkspel tegen Cádiz.  De promovendus uit Andalusië stond zelfs lang op voorsprong in El Madrigal na een treffer van Medina in de openingsminuut.  Invaller Calleja zorgde nog voor de gelijkmaker.  In blessuretijd kwam Cádiz zelfs nog zeer dicht bij de overwinning, maar een treffer van Medina werd afgekeurd. 
 
In de degradatiestrijd deed Málaga de beste zaak.  De trainerswissel rendeerde blijkbaar bij de kustploeg, want Málaga haalde het met 2-1 van een rechtstreekse concurrent, Athletic. Voor de Andalusiërs was het pas de eerste overwinning sinds de 12e speeldag.  Málaga springt meteen over Athletic naar de 17e plek. 
 
Alavés behaalde een punt op het veld van Getafe.  De Basken leken zelfs lang op weg naar de overwinning, tot Guïza daar in blessuretijd anders over besliste.  De 2-2 eindstand levert geen van beide ploegen veel op, maar de ontgoocheling zal toch vooral bij het noodlijdende Alavés bijzonder groot zijn.  
 
Bij Real Sociedad lijkt de trainerswissel ook zijn vruchten af te werpen.  De Basken haalden het met 2-1 van degradatiekandidaat Real Mallorca.  González maakte in de slotfase de beslissende treffer.  Real Mallorca krijgt na deze nieuwe nederlaag de rode lantaarn over van Málaga.  
 
Voor Real Betis zag het er na een kwart wedstrijd op het veld van Zaragoza bijzonder slecht uit.  De verdiblancos keken op dat moment al tegen een 4-0 achterstand aan.  Dani zorgde in zijn eentje nog bijna voor een ongelooflijke terugkeer, maar verder dan 3 treffers kwam de spits niet.  Het werd dan ook 4-3 voor Real Zaragoza, na spannende slotfase.  Betis mist zo de kans om afstand te nemen van de degradatiezone, terwijl Zaragoza zich handhaaft in de linkerkolom.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties