Borgerhout wint nipt, Lommel zonder moeite

Houthalen-Genk – Koninksem 7-1 (3-0)
Het duurde wel even voor de thuisploeg de bezoekende gordel kon ontgrendelen. In zijn gekende stijl dreigde Idlaasri op recht, kapte naar binnen en kogelde de 1-0 onder Poismans door tegen de netten. Het hek was van de dam. Appie lag aan de basis van de 2-0 en Leone trapte net voor rusten ook nog een tienmeter binnen.
Koninksem begon meer gedreven aan de tweede helft en scoorde uit een mooi uitgespeelde actie meteen ook al tegen (3-1). De 4-1 uit een vrije trap van Hulshorst deed voor de moedige bezoekers echter de deur dicht. Bij zoverre zelfs dat younster Di Marco op aangeven van Rebel zelfs ter afronding zijn eerste A-doelpunt mocht scoren.
Doelpunten: 11' Idlaasri (1-0), 17' Fermont (2-0), 19' 10m. Leone (3-0), 23' Elouali (3-1), 26' Fermont (4-1), 33' Coppola (5-12), 36' Hulshorst (6-1) en 40' Di Marco (7-1).

Borgerhout – Hasselt 4-3 (1-1)
 Hasselt (zonder de gekwetste Nicaise en geschorste Goessens) kwam meteen onder druk te staan. Sababti plaatste de strafschop naast. Seconden later weerde Pans de actie van Sababti. De 1-0 kwam er toch toen de jonge Belmhani zijn coach bedankte voor zijn basisplaats. Met wisselende kansen, vijfmaal blauw voor de thuisploeg en Pans in vedette stelde Yachou (ex-Borgerhout) na een schot van El Haoual (eveneens ex-Borgerhout) gelijk. Na rusten brak de partij helemaal open. Bij 3-2 werd Ngarigota met tweemaal geel uitgewezen maar Hasselt puurt daar voordeel uit. Na een steal van El Morabiti scoorde El Haoual de 3-3. Kasmi lukte - na een afgeweerd schot van Boujouh - de 4-3 en trapte even later een tienmeter over het doel van Pans. Makhoukhi werd nog vliegende doelman maar de stand wijzigde niet meer.
Doelpunten: 2' Belmhani (1-0), 15' Yachou (1-1), 23' Makambu (2-1), 24' Ngarigota (2-2), 27' Sababti (3-2), 36' El Haoual (3-3) en 39' Kasmi (4-3).

Brussels – Lommel 1-7 (0-2)
Lommel dwong meteen respect af en zette Brussels op eigen helft vast. Het bleef echter 0-0 tot in de negende minuut Pereira een technisch hoogstandje via de binnenkant van de paal afrondde (0-1). Corens lukte twee minuten later de 0-2. Chris zou na rusten nog tweemaal raak treffen tegen een ploeg die helemaal op de dool lijkt. Bousbaa was de enige die Vandecaetsbeek kon bedreigen maar Marc weerde ook die poging af. De stand liep gestaag hoger op tot in de slotseconden via een tienmeter Brussels toch de eer redde.
Doelpunten: 9' Pereira (0-1), 11' en 22' Corens (0-2 en 0-3), 25' Vandervee (0-4), 27' Merlino (0-5), 36' Corens (0-6), 37' Merlino (0-7) en 40' 10m. Emamifar (1-7).

Charleroi – Morlanwelz 5-3 (3-2)
In een zeer aangenaam kijkstuk lieten de toptwee zich om beurten gelden. Bij 2-1 miste de mogelijkheden om de break te maken. De bezoekers kwamen terug maar moesten toch toezien hoe kapitein Alex zijn ploeg met een 3-2 stand liet gaan rusten. Morlanwelz voelde dat A21 zonder de geschorste Giu en gekwetste Davi te pakken was. Het werd 3-3 en de spanning steeg ten top. De refs hadden alle moeite om het vertoon binnen de lijnen te houden. Midden de tweede helft bracht Lucio A21 opnieuw op voorsprong (4-3). Robinho werd met een tweede gele kaart douchen gestuurd. Morlanwelz kon zijn numerieke meerderheid echter niet verzilveren. Liliu (M.) werd nog uitgesloten. A21 beheerste het gebeuren. Alex trof nog een keer raak en sloot zo deze thriller af bij een 5-3 stand. A21 Charleroi greep doordoor opnieuw de macht.
Doelpunten: 3' Bettinho (0-1), 4' Robinho (1-1), 9' Chico (2-1), 15' Liliu (2-2), 16' Alex (3-2), 27' Jacob (3-3), 30' Lucio (4-3), 40' Alex (5-3).

Edingen – Châtelet 2-4 (1-3)
 In een aangenaam kijkstuk hield hekkensluiter Arenberg gelijke tred met Châtelet. Midden een animovolle eerste helft opende André de score. Net voor rusten kwam de thuisploeg terug langzij. Het spelbeeld wijzigde ook na rusten nauwelijks. Het bleef boeiend tot in de slotminuten Châtelet toch nog het laken naar zich toe trok. Daarvoor was een owndoelpunt van Angelo Mancuso nodig. Hij kreeg ongelukkig een bal tegen zijn been en die week af langs Van Eesbeecq tegen de netten. Edingen kon geen derde keer terugkeren. Neukermans lukte op de counter nog de 2-4.
Doelpunten: 10' Vanderlei (0-1), 19' Icel (1-1), 25' Vanderlei (1-2), 28' Chardon (2-2), 36' o.g. Mancuso (2-3) en 38' Neukermans (2-4)

Frameries – Antwerpen 2-4 (1-3)
De Junkies deden meer dan zich verdedigen. De boomlange Benbouali dreigde meteen en Adel Ayaou werkte zich als "zwoeger tussen de lijnen" op de voorgrond. Na de 0-1 van Bali lag die Benbouali aan de basis van de 0-2 toen hij een inzenden van diezelfde Bali in eigen doel devieerde. De tegentreffer van Ayaou was nog maar net uitgevierd of Ilyas El Haoual trapte in twee keer de 1-3 binnen. De Forcom-defensie gaf na rusten geen krimp meer. Zico leidde de 1-4 van kapitein-coach Bachar in. Frameries scoorde nog tegen en bleef komen. Echter zonder succes.
Doelpunten: 2' Bali (0-1), 10' o.g. Benbouali (0-2), 15' Ayaou (1-2), 17' El Haoual (1-3), 32' Bachar (1-4) en 34' El Hajami (2-4).

Aartselaar – Gilly 4-2 (1-2)
De foutenlast had een voorname invloed op het scoreverloop. Aartselaar keek al na negen minuten tegen de zesde blauwe kaart op maar de tienmeter leverde niets op. Wel de actie afgerond door Meulenberg. Een strafschop omgezet door Rudy Plompen en een zoveelste tienmeter bracht de 1-2 op het bord maar de onbenutte mogelijkheden waren hoger in aantal. Een prima uitgespeelde aanval leverde voor Aartselaar midden de tweede helft de 2-2 op. Beide teams gingen tot het uiterste om de volle buit binnen te halen. In een chaotisch slot schonk Vercauteren aan Rsd de zege. Al was er een uitstekende Beaudoux voor nodig. Ken was na rusten de gekwetste Bargibant komen vervangen. Hij weerde twee tienmeters. Eentje aan de overzijde werd door Steven Seedo benut tot de 4-2 eindstand.
Doelpunten: 10' Meulenberg (0-1), 15' pen. Plompen (1-1), 19' 10m. Medina (1-2), 30' Seedo (2-2), 34' Vercauteren (3-2) en 40' 10m. Seedo (4-2).