Analyse Nog geen uitsluitsel over periodetitel

Nog geen uitsluitsel over periodetitel
Foto: © SC

In Derde Klasse B stond dit weekend de twintigste speeldag op het programma, met andere woorden de laatste speeldag van de tweede periode. Twee ploegen gingen (virtueel) samen aan kop: CS Verviers en Sprimont. Sprimont moest sowieso winnen indien Verviers en Franc Borains wonnen. Ook Verviers had een overwinning nodig bij winst van Sprimont en Franc Borains. Deze laatste moest hopen op mistasten van de twee koplopers. Bij puntenverlies van deze drie ploegen, had ook Tienen nog een kansje op de periodetitel. 

Uiteindelijk is er nog geen uitsluitsel over de tweede periodetitel. Het is wel al zeker dat CS Verviers en KVK Tienen geen periodekampioen zullen worden. Verviers ging thuis met 0-1 onderuit tegen Kermt-Hasselt. Davy Sroka, die zijn wederoptreden maakte, zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook Tienen ging onderuit, de Vlaams-Brabanders gingen met 2-4 onderuit tegen KSK Tongeren (zie verslag). 

Franc Borains won wel. De Walen wonnen nipt met 1-0 tegen KESK Leopoldsburg, dat steeds verder terug zakt in de rangschikking. Door de overwinning komt Franc Borains aan de leiding in de tweede periode. De Walen zijn echter afhankelijk van het resultaat van Sprimont tegen KSK Tongeren, dat nog een inhaalwedstrijd moet spelen van de achttiende speeldag. Sprimont hield vandaag zichzelf in de running door FC Doornik met 1-0 naar huis te sturen. Pirnay zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Kelmis blijft het opvallend goed doen, de Walen wonnen met 2-1 tegen Bocholt VV en worden hierdoor alleen vierde. Voor Bocholt begint het er stilaan heel slecht uit te zien. De Limburgers staan vijftiende en het schrokeffect van de trainerswissel lijkt al snel uitgewerkt.

De andere uitslagen waren:

Montegnée - Couillet 3-3
Olympic Charleroi - Walhain 1-1
UR Namur - Wezet 0-0 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties