Stuttgart en Bremen de boot in

Philippe Crols

In Duitsland was en is men toe aan speeldag 21. Dat Schalke 04 en Leverkusen er zaterdag al een knotsgekke wedstrijd van maakten kan u elders op Voetbalkrant al terug vinden (Verslag). Voor het overige noteerden we zaterdag verrassend thuisverlies voor Werder Bremen en weer eens een nederlaag voor Stuttgart.

Werder Bremen - Kaiserslautern  0-2

Kaiserslautern boekte zaterdag dus een enorm belangrijke, maar vooral onverwachte zege op het veld van Werder Bremen. De thuisploeg sprong vorige week over Hamburg naar plaats twee, maar is die na zaterdagmiddag al weer kwijt. Het duurde welliswaar lang vooralleer er doelpunten aan te pas kwamen in Bremen. Sanogo (de voorbije zomer nog gevolgd door Racing Genk) prikte twintig minuten voor tijd de 0-1 tegen de touwen. In de absolute slotfase dikte Skela nog aan tot 0-2. Lautern blijft zeventiende, maar heeft nu wel enkele andere ploegen in het vizier gekregen. Bremen is nu terug derde met één punt minder dan Hamburg.

Hamburg - Mainz  1-0

Dat Bremen zijn derde plaats kwijt is heeft het dus aan zichzelf en aan Hamburg te danken. De ploeg van trainer Doll won zaterdag met het kleinste verschil van Mainz05. Hamburg heeft het sinds het uitvallen van draaischijf Van der Vaart zeer moeilijk en dat werd zaterdag weer eens duidelijk. De thuisploeg, met kapitein Van Buyten natuurlijk in de ploeg, won dus wel, maar schitterend was het niet. Mahdavikia scoorde na 6 minuten al het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bielefeld - Stuttgart  2-1

Als men bij Stuttgart had gehoopt op een shock-effect na het ontslag van Trappatoni kwam men bedrogen uit zaterdag bij Bielefeld. Stuttgart verloor en staat nu teleurstellend achtste. Na een halfuur zette Boakye de thuisploeg op voorsprong. Mengin zorgde er echter wel voor dat de bezoekers nog met een gelijkspel de rust in mochten. Net na rust maakte Boakye echter zijn tweede van de middag en dat was meteen ook de winning goal.