Anderlecht ontslaat Mitu en Delorge

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht ontslaat Mitu en Delorge
Foto: © SC

Anderlecht ontslaat Mitu en Delorge

Anderlecht heeft Marius Mitu en Laurent Delorge om dwingende reden ontslagen. Dat maakte de club vanmiddag bekend. 

Mitu en Delorge zouden donderdag aan het gerecht bekend hebben dat ook zij wedstrijden van Lierse tegen betaling beïnvloed hebben. Vandaag riep het clubbestuur van Anderlecht de twee ex-Liersespelers op voor een gesprek. Anderlecht verklaart dat beide spelers effectief hun betrokkenheid hebben toegegeven en dat het daarom verplicht was beide spelers aan de deur te zetten.

De club kwam naar buiten met het volgende persbericht:

Als gevolg van de geruchtenstroom volgend op de interpellatie van de spelers Delorge en Mitu door de gerechtelijke instanties op 16 februari, heeft het bestuur van de Club heden de betrokken spelers om uitleg gevraagd. Beiden hebben toegegeven dat zij als spelers van Lierse daden hebben gesteld die onverenigbaar zijn met de ethiek van de sport. Royal Sport Club Anderlecht heeft geoordeeld dat deze feiten van aard zijn het noodzakelijke vertrouwen in deze spelers onherroepelijk te ondermijnen en heeft besloten met onmiddellijke ingang een einde te stellen aan de contractuele relaties.

Het is de vaste wil van de Club alles in het werk te stellen actief mee te werken aan het scheppen van klaarheid in deze onverkwikkelijke zaak. De Club stelt overingens met genoegen de vooruitgang vast van het onderzoek onder leiding van de Onderzoeksrechter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties