Benfica is het noorden kwijt

Jimmy Wouters

Benfica Lissabon is de pedalen volledig kwijt. De ploeg van Ronald Koeman verloor zondagavond tegen het laaggeklasseerde Vitória Guimarães met 2-0. Dit is inmiddels al de derde nederlaag in vier wedstrijden, waardoor de titel weg lijkt.

De achterstand op leider Porto bedraagt nu al acht punten, terwijl Porto later dit weekend nog in actie komt.

Toch kon de Nederlandse coach een excuus inroepen. Benfica moest immers aantreden zonder zijn aanvallers Geovanni en Fabrizio Miccoli. Guimaraes was eigenlijk doorlopend de betere ploeg en kwamen dan ook verdiend na 21 minuten voetballen op voorsprong dankzij een afgeweken schot van Svard.

Benfica kon niet echt overtuigen en liet bijzonder weinig zien. De ploeg kon enkel in het slotkwartier voor wat gevaar zorgen, maar toen stond het al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd had Neca immers voor de verdubbeling van de score gezorgd. [AN]