'Juve wou Scudetto kopen'

'Juve wou Scudetto kopen'
Foto: © SC

Het blijft maar beschuldigingen regenen van de kant van Luciano Gaucci. Nadat de voormalige eigenaar van Perugia vrijdagavond Fiorentina ervan beschuldigde om een promotieplaats gekocht te hebben, beschuldigde hij zaterdagavond Juventus Turijn ervan om in 2000 de Scudetto te hebben willen kopen.

Gaucci: "De wedstrijd was verkocht. Het was de bedoeling dat Juventus zou winnen. Technisch directeur Luciano Moggi had op voorhand contact opgenomen met onze trainer Carlo Mazzone en directeur Ermanno Pieroni." Doch verloor Juve de wedstrijd, die een uur lang werd onderbroken door een storm, met 1-0 en werd Lazio Roma kampioen. 

Gaucci legt uit dat het dankzij zijn tussenkomst is dat de Oude Dame de wedstrijd niet won: "Het seizoen ervoor ben ik bedreigd geweest door Lazio-supporters omdat AC Milan op de laatste speeldag met 2-1 in Perugia kwam winnen en zo de Scudetto won. Ik wou deze keer met de spelers praten, maar Mazzone wou mij niet in de kleedkamer binnen laten. Ik vertelde hem dat hij een werknemer was en opzij moest gaan. Ik vertelde de spelers dat de wedstrijd verkocht was en dat als ze deden wat al voor hen beslist was, ik ze voor twee maanden naar China zou sturen om daar vriendschappelijke wedstrijden zonder enige vorm van betekenis te moeten spelen. Als ze terug kwamen, zouden ze voor het jeugdteam moeten spelen zodat iedereen zou weten dat ze omgekocht waren."

Luciano Moggi reageerde al op de beschuldigingen: "Ik begin echt genoeg te krijgen van die man. We verloren de Scudetto in Perugia en we gingen bij niemand gaan uitwenen. Wat wilt Gaucci? Hij zou beter zwijgen in plaats van daar te liggen in Santo Domingo en bezig te zijn van zijn buik een ton te maken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties