Roma evenaart record en pakt vierde plek

Maarten Vandenabeele

AS Roma won vanmiddag voor de tiende keer op rij in de Serie A en evenaarde daarmee het record van Juventus en Bologna, die het huzarenstukje al voordeden. Daarbovenop won aartsrivaal Lazio bij Fiorentina, waardoor de Giallorossi de Voila voorbijsteken. Slecht nieuws was er helaas ook: kapitein Totti viel geblesseerd uit en is mogelijk voor lange tijd buiten strijd.

Al na acht minuten viel Totti uit na een trap op de enkel (foto). Zonder kapitein voetbalde Roma ook kansen bijeen: na een kwartier vond Perrotta de weg naar de netten: 1-0. Eens op voorsprong, vonden de Romeinen het welletjes. Empoli probeerde wat terug te doen maar slaagde daar nauwelijks in. Na een zege zonder glans, maar dat zal hen een zorg zijn, pakken de hoofdstedelingen dertig op dertig.

Fiorentina zakt naar plaats vijf na thuisverlies tegen Lazio. Na een halfuur scoorde Behrami na mistasten in de thuisverdediging. Kort na de pauze kopte Rocchi na een voorzet van Liverani de 0-2 voorbij Lobont. Op het uur halveerde Bojinov, op aangeven van Toni, de kloof maar verder kwamen de Viola niet.

Baseggio's Treviso wordt alleen rode lantaarn na 0-1 thuisverlies tegen Parma. Na een kwartier kwam een mislukt schot van Bolano bij Simplicio, die vanuit buitenspel mocht scoren. Baseggio mocht na een uur opdraven maar ook hij kon de bakens niet meer verzetten.

Siena won verdiend in Udine met 1-2. Alle doelpunten vielen in een tijdspanne van vijf minuten. Volpato (foto) scoorde in de 34e en 39e minuut voor de bezoekers en tussendoor wist Iaquinta vanop de strafschopstip doelman Fortin te vloeren. In het slot van de wedstrijd kreeg Candela nog rood bij de thuisploeg.

Sampdoria ging thuis verrassend onderuit tegen Ascoli. Er werd enkel na de pauze gescoord. Quagliarella opende de debatten met de 0-1 na 56 minuten. Een schot van Volpi in de 71e minuut week af op de Ascoli-defensie en dat betekende 1-1. Kort daarop zag Flachi van Sampdoria rood na cynisch applaus voor scheidsrechter Rocchi. De pas ingevallen Budan besliste de wedstrijd met een rake kopstoot op vijf minuten van het einde.

Chievo - Palermo en Lecce - Reggina bleven 0-0. [AN]