Analyse Dender en Aalst zijn grote winnaars

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dender en Aalst zijn grote winnaars
Foto: © SC

Eendracht Aalst heeft het degradatieduel tegen Rupel Boom tot een goed einde gebracht. Samen met FCV Dender is Aalst de grote winnaar van het weekend. Dender won op het veld van Woluwe en loopt verder weg van Cappellen.

Dit weekend draaide het grotendeels om het treffen tussen Eendracht Aalst en Rupel Boom. Aalst kon Boom op vier punten zetten en wist dat maar al te goed. Man in vorm bij Aalst was De Ridder, die meermaals scoorde. Hij zag zijn tweede treffer wel afgekeurd, maar bezorgde zijn ploeg toch nog de drie uiterst belangrijke punten. Alsof dat nog niet genoeg was voor Boom werd Schaessens op het einde nog uitgesloten. Aalst is nu 14de en heeft vier punten meer dan Boom. Aalst laat nu ook Bornem achter zich.

Torhout domineerde van begin tot eind de wedstrijd tegen Turnhout, maar werd hiervoor niet beloond. Het afkeuren van twee doelpunt en de sterke prestaties van Turnhout-doelman Horsten zorgde ervoor dat Torhout op een gelijkspel bleef steken. Torhout en Turnhout staan ook na dit weekend in de middenmoot.

Maldegem en RC Mechelen gaven elkaar ook in het onderlinge duel ook niets toe. De eindstand was 1-1 waardoor er in de stand voor deze ploegen ook nauwelijks iets verandert. Maldegem heeft nog altijd 1 punt meer dan RC Mechelen. Zowel Maldegem als RC Mechelen voelen nu wel de adem van Aalst in de nek.

WS Woluwe was gastheer voor leider Dender, dat de wedstrijd in het slotkwartier beslisten. Doelpunten van Persoons en De Groote schonk de bezoekers de drie punten. FCV Dender lijkt goed op weg naar de titel. Woluwe zit weer in de rechterhelft van het klassement.

Standaard Wetteren mag door zijn recente goede reeks misschien wel ambities koesteren voor de derde periode. Een ploeg die dat alleszins doet is FCN Sint-Niklaas, dat voluit voor de eindronde gaat. In Wetteren ging Sint-Niklaas echter tenonder met 1-0. Wetteren maakte dus een goede start in die derde periode. Sint-Niklaas is zijn plaats in de top vier momenteel kwijt aan SW Harelbeke.

Als Racing Waregem nog enige illusies had over de titel, dan mogen die vanaf nu definitief opgeborgen worden. Waregem is natuurlijk wel al zeker van de eindronde en kan zich nu daar al gaan op concentreren. In Diegem werd er verloren door een strafschopdoelpunt van De Schepper. Tijdens het laatste halfuur hield Diegem stand met tien man. Voor Diegem lijkt het in de thuismatchen dus wel nog te lukken. Waregem is gezakt naar de vierde plaats, Diegem bekleedt nog steeds de zesde plaats.

Willebroek-Meerhof ontfutselde Cappellen twee punten, al had er misschien wel iets meer ingezeten. Willebroek-Meerhof kwam immers al snel 2-0 voor, maar Schoenmaeckers bracht Cappellen nog voor rust terug. Toen het 3-2 werd en Rombouts van Cappellen rood kreeg leek de zaak beklonken, maar Da Silva bracht in de voorlaatste minuut nog redding voor de bezoekers. Cappellen heeft ondertussen wel een achterstand van vier punten op Dender. Willebroek-Meerhof staat nog steeds in de middenmoot van het klassement.

SW Harelbeke heeft dit weekend Racing Waregem bijgehaald. Harelbeke moest wel wachten tot de laatste tien minuten eer het volledige zekerheid kreeg van de overwinning tegen Bornem. Door de nederlagen van Waregem en Sint-Niklaas komt Harelbeke nu op een gedeelde derde plaats terecht. Bornem staat nu drie punten achter Aalst en bevindt zich op de voorlaatste plaats.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties