"Alle biechters krijgen immuniteit"

"Alle biechters krijgen immuniteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag al meldde Voetbalkrant.com dat Patrick Deman niet door de Belgische Voetbalbond zal gestraft worden. De voormalige assistent-trainer van Lierse geeft immers zijn volledige medewerking aan het bondsparket om de gokaffaire uit te klaren.

Vrijdag gaf de voorzitter van de Belgische Voetbalbond Jan Peeters aan dat deze regel niet enkel geldt voor Deman. Andere personen die uit de biecht klappen, mogen op immuniteit rekenen. Dit wil zeggen dat zij sportief geen sanctie zullen krijgen. Peeters vindt immers dat spelers, coaches, beleidsmensen of scheidsrechters die hun volledige medewerking geven op een kleine toegift moeten kunnen rekenen. Volgens hem helpt het ook om iedereen de volledige waarheid te laten vertellen.

Het is om die reden dat Patrick Deman zijn volledige medewerking aan het bondsparket geeft. De voormalige doelman heeft zich overigens teruggetrokken in het buitenland omdat hij zichzelf niet meer veilig voelt in België. Ook de advocaat van Cliff Mardulier gaf al te kennen dat ook zijn cliënt op het aanbod van de Voetbalbond zal ingaan. De betrokkenen in deze gokaffaire kunnen wel nog gerechtelijk vervolgd worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties