Oostende voelt zich benadeeld UPDATE

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Oostende voelt zich benadeeld UPDATE
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende denkt er sterk aan om zich burgerlijke partij te stellen in het gokschandaal. De club meent dat het belangrijke inkomsten verloren zag gaan doordat bepaalde wedstrijden getrukeerd werden.

Het clubbestuur schat het verlies aan tv-gelden en sponsoring op ruim 1,25 miljoen euro. Oostende voelt zich onder andere benadeeld door ex-trainer Gilbert Bodart, die gegokt zou hebben op wedstrijden van zijn eigen team. "Maar dat wisten we pas enkele weken na zijn ontslag", aldus het clubbestuur.

UPDATE: Onderstaand kunt het persbericht lezen dat KV Oostende de wereld heeft ingezonden via haar officiële website:

Het bestuur van KV Oostende gaat grotendeels akkoord met de uitspraken van onze keepertrainer Charles THIEREN, in de uitzending van “Ter Zake” van 21 februari 2006, maar wenst toch enkele opmerkingen te maken.

- het KVO bestuur is pas enkele weken na de bewuste wedstrijd Standard - KV Oostende, op de hoogte gesteld door zijn keepertrainer van het gevonden gokbriefje op de eigen wedstrijd. 
- op dat moment was Gilbert BODART reeds door het bestuur van KV Oostende ontslagen wegens sportieve redenen (slechts 8 punten op 52 in de eerste ronde)
- ook al vond het bestuur van KV Oostende op dat moment het gokken op een eigen wedstrijd deontologisch onaanvaardbaar, toch werd dit niet aan de voetbalbond of aan het parket gemeld, omdat hierbij geen enkele wet door onze ex-trainer overtreden werd.

In deze zaak pleit het bestuur van KV Oostende dan ook volledig onschuldig en wenst te benadrukken dat KVO door de al dan niet terechte degradatie naar tweede klasse (voorlaatste plaats) ongeveer 1,25 miljoen EURO aan TV-rechten en sponsoring verloren zag gaan.

Het bestuur van KV Oostende zal zich verder beraden om zich burgerlijke partij te stellen als gedupeerde in deze zaak.
 
Namens het KVO bestuur
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties