Lierse geeft rode lantaarn door

Ronny anthonis

Lierse mag zich vanaf vandaag officieel rode lantaarn af noemen. Na een mooie overwinning tegen streekgenoot tegen Westerlo toont Lierse dat het alles behalve (sportief) dood is. Het werd 2-1 in een fysiek zware wedstrijd waarin Lierse vroeg op achterstand kwam. Tohoua en Mujanovic maakten echter de achterstand goed. Trost zette gedurft de 17-jarige Van der Zyl centraal achterin, kapitein Dreesen verhuisde naar het middenveld om Janssens op te vangen.

Scheidsrechter Efong Nzolo zag Lierse fantastisch starten, het was na twee minuten al gevaarlijk maar de bal botste slecht voor de voet van Mrdja zodat de lob ongevaarlijk werd. Na zes minuten later had Westerlo-speler Van Imschoot meer geluk. Zijn schot viel net  achter doelman Tanghe. Lierse leek even aangeslagen maar kon toch na veel aandringen het evenwicht herstellen. Vijf minuten voor rust knalde Tohoua de bal laag in de rechterhoek binnen. In tussentijd bleef het slechts bij dreigen voor Lierse. Ook aan de andere kant werd Jochem Tanghe niet meer onder vuur genomen.

De tweede helft begon goed voor Lierse, dat op zoek ging naar het winnende doelpunt. Onder impuls van een sterke Snoeckx en een gretige Dreesen trok Lierse in de aanval. Veel kansen kwamen er weer niet maar de wil was groot en dat resulteerde uiteindelijk in een 'lucky goal' van Mujanovic. Even daarvoor kwamen Mennes en Owoeri niet tot scoren aan de overkant. Het deksel op de neus dus voor Westerlo dat het vooral probeerde met schoten uit de tweede lijn, zonder veel succes. Lierse loerde dan op de counter tijdens het slotoffensief van Westerlo. Nunes kwam er een paar keer goed uit maar alweer bleek dat Lierse geen scorend vermogen bezit. De jonge Lierse-doelman Tanghe en de voorsprong van Lierse kwamen in de slotfase niet meer in gevaar.

Een mooie overwinning van een jong Lierse dat een mooie zegereeks verder zet. Het geeft de rode lantaarn door, maar volgende week wacht Anderlecht. Kan de ploeg in vorm misschien daar ook gaan stunten? [AN]