Maradona ziet opvolger in Messi

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Maradona ziet opvolger in Messi
Foto: © SC

Voetbalgrootmeester Diego Maradona is vol lof over Lionel Messi. Na zijn glansprestatie in de Champions League tegen Chelsea is Maradona ervan overtuigd dat de achttienjarige spits hem zal opvolgen als beste Argentijnse voetballer ooit.

"Ik heb dinsdag de speler aan het werk gezien die mijn plaats zal innemen in de eregallerij van het Argentijnse voetbal, zijn naam is Lionel Messi", liet Maradona aan BBC weten. Pluisje kan naar eigen zeggen niet genoeg krijgen van Messi's balbehandeling. "Het is prachtig om naar te kijken, net het soort speler dat ik graag in een blauw-wit truitje zie rondlopen. Hij is een geboren leider en geeft de wereld momenteel voetballes."

Ook Johan Cruyff geeft toe dat Messi een toptalent is. "Hij is de reden waarom Barcelona er dit seizoen bovenuit steekt", aldus de voormalige Barca-speler. De jonge Argentijn kijkt dan ook reikhalzend uit naar het WK in Duitsland. Vorig jaar loodste Messi Argentinië al naar de overwinning op het WK voor min-2O-jarigen. In augustus maakte hij zijn debuut bij de grote jongens, maar dat eindigde snel toen hij na amper twee minuten rood kreeg. De Argentijnse bondscoach Jose Pekerman was daar allerminst tevreden mee en even werd gevreesd voor de jongen zijn plaats in de WK-selectie. De druk om hem wél te selecteren wordt voor de bondscoach echter met de dag groter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties