Vier inhaalmatchen op programma

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Vier inhaalmatchen op programma
Foto: © SC

Dit weekend worden vier inhaalmatchen afgewerkt in vierde B. Het gaat om stopgezette wedstrijden uit het weekend van 11 en 12 februari. De meest in het oog springende affiche is Opwijk-Berchem. Opwijk kan voorgoed zekerheid verwerven over de tweede periodetitel.

Indien Opwijk de drie punten die behaald werden tegen Dilbeek zou moeten inleveren, kan het alleen tweede periodekampioen worden door zaterdag te winnen van Berchem. Anders gaat het eindrondeticket naar Verbroedering Meldert. Voor Berchem staat er ook heel wat op het spel, namelijk de situatie in de titelstrijd. Vanwege de wielerwedstrijd Brussel-Opwijk zal de wedstrijd tussen Opwijk en Berchem dus zaterdagnamiddag plaatsvinden. De andere duels worden op zondag gespeeld.

Grimbergen ontvangt in eigen huis RC Lebbeke. Door te winnen kan Grimbergen een grote stap richting behoud zetten en kan er weer naar boven gekeken worden. Hierna volgen er immmers nog twee thuisduels voor Grimbergen. Lebbeke heeft de afgelopen weken weer vertrouwen opgedaan. Toen de wedstrijd tegen Grimbergen stilgelegd werd stond Lebbeke immers 1-2 voor en vorige week slaagde RC Lebbeke erin de drie punten thuis te houden tegen Kontich. Nieuw puntengewin kan Lebbeke mogelijk van die derdelaatste plaats af helpen.

Ukkel krijgt rode lantaarn Rode-Verrewinkel op bezoek. Rode wil nog steeds de blamage uit de heenmatch wegwerken. Toen werd het 0-6 in het voordeel van Ukkel. Maar toen deze wedstrijd twee weken geleden werd stilgelegd stond het wel 2-2. Ukkel is dus gewaarschuwd, maar kan zelf ook een goede zaak doen. Indien Ukkel wint kan het immers de nieuwe leider in vierde klasse B worden.

SK Lebeke-Aalst behaalde vorige week een belangrijke overwinning met het oog op het behoud. Nu moet die lijn doorgetrokken worden tegen Kampenhout, dat vorige week niet verder geraakte dan een gelijkspel tegen Schoten. Kampenhout is onderaan dus ook nog niet weg en heeft op dit moment evenveel punten als Lebeke-Aalst. Wie wint doet dus een uitstekende zaak en nestelt zich in de middenmoot.

Er staat ook nog een vooruitgeschoven duel van de 26ste speeldag op het programma. Huidig leider Londerzeel dient te winnen van Opstal om zijn koppositie te behalen. Opstal is de laatste weken uitstekend bezig en dat heeft de club een plaats in de top van het klassement opgeleverd. Opstal heeft amper één puntje minder dan Londerzeel, dat zijn handen dus vol zal hebben met Opstal. Mogelijk kunnen Ukkel en Berchem profiteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties