Analyse Anderlecht winnaar van de speeldag

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht winnaar van de speeldag
Foto: © SC

Deze 24e speeldag stond bijna helemaal in het teken van de topper Club Brugge-Standard. Beide ploegen bakten er echter niet veel van, waardoor Anderlecht uiteindelijk de lachende derde was. Paars-wit is nu alleen leider met twee punten voorsprong op de concurrenten. Verder won Lierse opnieuw, waardoor het wegkwam van de laatste plaats. Die eer is nu weggelegd voor Beveren, dat roemloos onderuit ging tegen Lokeren, en La Louvière. Ook Racing Genk en Zulte Waregem wonnen hun partij, beiden met 1-0. Dankzij deze moeizame overwinningen doen ze nog steeds mee bovenin. 

Vrijdag al moest Anderlecht aan de bak op Schiervelde. Mits winst zette Anderlecht beide concurrenten, die het tegen elkaar moesten opnemen, zwaar onder druk. Paars-wit was de betere ploeg, maar scoren lukte oorspronkelijk niet. In de slotfase brak Wilhelmsson uiteindelijk de ban. De Zweed faalde niet oog in oog met doelman Sierens. Uiteindelijk tikte Frutos nog de 0-2 binnen. 

Zaterdag wist Zulte Waregem te winnen bij Lokeren. Bij de eerste echte kans voor de bezoekers, na 70 minuten, was het meteen raak. De net ingevallen Matthijs trof raak voor de West-Vlamingen. Moeskroen had minstens recht op een punt, maar daar koopt het niks voor. Door deze nederlaag raakt het niet weg onderin het klassement.  

Racing Genk had het, net als Standard woensdag, knap lastig om de defensie van La Louvière te ontwrichten. De Wolven leken stand te houden, maar Peeters zorgde met een kopbal toch nog voor de thuisoverwinning. Door deze nederlaag komt La Louvière op een gedeelde laatste plaats.

Lierse slaagde erin om weg te komen van de laatste plaats. Het zag er niet goed uit toen Van Imschoot heel vroeg in de partij Westerlo op voorsprong bracht met een knap schot. Voor de rust zorgde Tohoua nog voor de gelijkmaker. Het was uiteindelijk Mujanovic die de Pallieters de drie punten bezorgde. Het telt nu één punt meer dan Beveren, dat de nieuwe rode lantaarn is, samen met La Louvière.

Beveren ging namelijk onderuit tegen Lokeren, 1-3. Bij de thuisploeg nam Copa opnieuw de plaats in van de nochtans goed presterende Verhulst. Bancé bracht de bezoekers uit Lokeren op voorsprong. Beveren kon nog op gelijke hoogte klimmen dankzij Tokpa. Uiteindelijk kroonde Bancé zich tot matchwinnaar van Lokeren met nog twee goals.

Sint-Truiden pakte thuis tegen Charleroi een puntje in de strijd om de degradatie. Sterchele bracht de bezoekers eerst op voorsprong. Hajnal zorgde voor evenwicht vanop de stip. De Limburgers blijven wel in de kelder van het klassement hangen. 

De laatste match op zaterdag was die tussen Germinal Beerschot en Cercle. Beide ploegen hadden er weinig zin in, waardoor het een nul werd over de hele lijn. Beide ploegen staan voorlopig redelijk veilig op de plaatsen elf en dertien in de rangschikking.

Op zondag moesten Club en Standard het tegen elkaar opnemen. Het werd een zwakke topper, waarin er vooral geschopt werd. Leko bracht Club wel nog op voorsprong met een knappe treffer. Onyewu maakte even voor de pauze gelijk. Na de rust viel er geen enkele kans meer te noteren. Wel ontsnapten Costa en Roelandts nog aan de rode kaart. Anderlecht kwam dus als winnaar uit deze strijd.

Ook Brussels en Gent moesten nog op zondag de wei in. Op het kwartier zette Bousouffa voor en kopte Vrancken binnen. Alweer de dertiende assist van de Nederlander. Espartero kreeg nog rood na een gemene tackle met twee voeten vooruit. Gent staat knap zesde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties