Macho breekt arm

Het was niet al vreugde en plezier wat de klok sloeg bij 1. FC Kaiserslautern toen men zaterdag met 2-0 van degradatieconcurrent 1. FSV Mainz won. Doelman Jurgen Macho brak immers zijn onderarm en het is zeer twijfelachtig of de keeper dit seizoen nog in actie zal komen.

Macho liep de breuk vlak voor rust op toen hij botste met aanvaller Michael Thurk van Mainz. Verder spelen was geheel onmogelijk en zo mocht de 19-jarige Florian Flommlowitz zijn debuut maken. Oostenrijks bondscoach Josef Hickersberger zal waarschijnlijk komende woensdag Helge Payer van Rapid Wenen als vervanger in doel zetten.

Nog diezelfde zaterdagavond werd Macho al geoppereerd. In het St. Johannis-ziekenhuis plaatste dokter Werner Hauck een metalen plaat en zes schroeven in de onderarm om alles te laten helen. Na amper 30 minuten was de chirurgische ingreep al beklonken.