Voorzitter Real Madrid stapt op

Voorzitter Real Madrid stapt op
Foto: © SC

Florentino Perez heeft verrassend maandagavond zijn ontslag als voorzitter van Real Madrid ingediend. Hij deelde dit mee aan alle leden van de Raad van Bestuur van de Madrileense club op een buitengewone vergadering. Vice-voorzitter Fernando Martin zal tijdelijk de taken van Perez overnemen.

Het gaat dit seizoen alles behalve goed met Real. Afgelopen week was daar nog maar eens een illustratie van. Dinsdag werd er in de Champions League van Arsenal verloren, terwijl afgelopen zondag ook werd verloren in de Primera Division tegen Mallorca. Ronaldo deed daar nog eens een schepje bovenop door te zeggen dat hij zich niet thuis voelt bij de Koninklijke.

Perez werd op 17 juli 2000 verkozen tot voorzitter van Real Madrid. Onder zijn leiderschap lukte de ploeg het om twee maal kampioen te spelen (2000/2001 en 2002/2003), één Champions League te winnen (2002), één Intercontinentale Beker (2002), twee Spaanse Supercups (2001 en 2003) en één Europese Supercup (2002). De laatste jaren bleven de successen echter uit en Perez besloot maandagavond om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties