Analyse Koploper gaat in de fout

J. S.
| 0 reacties
Koploper gaat in de fout
Foto: © SC

In Derde Klasse B stond dit weekend de 22ste speeldag op het programma. Door het slechte weer konden er twee wedstrijden niet doorgaan. Al eerder bekend was dat Kelmis - KVK Tienen niet zou plaats vinden. Ook het veld van CG Walhain werd slechts een halfuur voor de wedstrijd afgekeurd, waardoor de wedstrijd tegen KSK Tongeren niet kon doorgaan. Koploper Franc Borains kreeg bij winst dus dé kans om vijf punten uit te lopen op eerste achtervolger Tienen. Dit moest gebeuren tegen CS Verviers.

Een overwinning bleek er echter niet in te zitten voor de koploper. Franc Borains kwam nog wel op voorsprong, maar na rust kon Verviers een punt uit de strijd halen. Olympic Charleroi, de derde in de stand, won wel. De Karolingers waren met 5-1 veel te sterk voor Montegnée. 

KESK Leopoldsburg zakt steeds dieper weg. De West-Limburgers verloren dit weekend opnieuw, deze keer bleek UR Namur een klasse te sterk. De Walen wonnen met 0-2. KESK laat slechts drie ploegen achter zich, bovendien staan Walhain en Sprimont ook nog een wedstrijd achter. 

Gisteren werd de Limburgse derby tussen Bocholt VV en Kermt-Hasselt afgewerkt. Bocholt bevestigde zijn goede prestatie van vorige week tegen KSK Tongeren, de Noord-Limburgers wonnen in een aangename wedstrijd met 3-2. Door de overwinning komt Bocholt terug tot op twee punten van de Limburgse hoofdstedelingen, die heel langzaam steeds dieper wegzakken. 

Ook Sprimont mag zich steeds meer zorgen gaan maken. De Walen gingen met 3-1 onderuit in Visé en blijven voorlaatste. Bovendien ziet het hekkensluiter Couillet dichterbij komen, Doornik werd gisterenavond verrassend op het eigen veld verslagen met 2-3. 

Conclusie is dat de Vlaamse ploegen het heel zwaar lijken te krijgen. Buiten Tienen (en virtueel Tongeren, dat twee wedstrijden te goed heeft) staan alle Vlaamse ploegen in de rechterkolom. De degradatiestrijd ligt net als de titelstrijd nog altijd volledig open en het lijkt erop dat iedere ploeg, die niet in de top zes staat, nog in aanmerking kan komen voor een degradatieplaats. Tienen doet zonder te spelen een heel goede zaak en is misschien wel de grootste winnaar van het weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties