Negen op negen voor Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Negen op negen voor Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Team Spirit wordt beloond
Rapide Lebbeke zet zijn opmars richting behoud verder. Niet zonder slag of stoot werd Rode-Verrewinkel puntenloos huiswaarts gestuurd, al moest de wedstrijd reeds in de eerste helft beslist zijn. Te veel open kansen werden de nek omgewrongen en, na de aansluitingstreffer, was het oppassen geblazen.
 
Voor beide ploegen was winnen een noodzaak en zodoende werd er met open vizier gestart. Rapide schoot het eerst uit zijn krammen en Jurgen Van der Velden had zijn handen meer dan vol. Vooraleer de stadionklok vijf minuten had afgeteld zetten Mathias De Visscher en Kevin Bogemans de bezoekende doelman onder druk, terwijl de volkomen vrijstaande Joris Cools een voorzet van Karel Verhulst naast kopte. Jonathan De Braekeleer haalde een schicht van David Rimbold van onder de lat en Orazio Russo knalde in één tijd rakelings naast. Wim Walschaerts kreeg een haarfijne voorzet van Lendert Putteman niet tussen de palen. Ook bij een echte carambolesituatie vonden de Lebbeekse voorspelers geen gaatje in de bezoekende verdediging. Wat in de lucht hing gebeurde dan toch. Midden de eerste helft schilderde Tim Vierbergen het leder op het hoofd van de hoogopverende Frank Hauben die onhoudbaar binnenkopte (24’ 1-0).
De oprukkende Lendert Putteman had de 2-0 aan de voet maar werkte slecht af, terwijl Kevin Bogemans een 40-meter pass van Sven Mergan op Jurgen Van der Velden knalde. David Rimbold krulde een vrijschop nipt over de winkelhaak en Jeff De Visscher katapulteerde een hoekschop rakelings naast.
 
Ook na de koffie trok Rapide direct ten aanval. Tim Vierbergen bereikte het hoofd van Jeff De Visscher die doorkopte naar Frank Hauben. Met een knappe save kon Jurgen Van der Velden diens kopstoot uit zijn doelvlak houden. Toen Tim Vierbergen aan de haal ging en Wim Walschaerts bediende, knalde deze op een bezoekende verdediger. Lendert Putteman was goed gevolgd en trapte de rebound binnen (47’ 2-0).
Bij een bezoekende vrijschop trok Mathias De Visscher aan de arm van Orazio Russo en mocht gaan douchen. Scheidsrechter Gybels legde de bal op de stip en David Rimbold liet Jonathan De Braekeleer kansloos (52’ 2-1). De Lebbeekse doelman gaf geen krimp op een kanonbal van Michael Mauro, terwijl Joris Cools verzuimde de vrijstaande Kevin Bogemans aan te spelen en over het doel trapte. Ook Rode-Verrewinkel werd tot 10 herleid toen Michael Mauro meende zich te moeten revancheren na een pittig duel.
Jeff De Visscher was te verrast om een voorzet van Wim Walschaerts binnen te trappen. Bij het ingaan van het laatste kwartier toonde Jonathan De Braekeleer zijn klasse op een schicht van David Rimbold. Nicky De Witte, die de erg bleke Torres Rosenilton al na een invalsbeurt van amper 17 minuten was komen vervangen, effende het pad voor Lendert Putteman maar die trapte onbesuisd naast. Ei zo na werd het dan toch nog 3-1, doch Kevin Bogemans lepelde een voorzet van Lendert Putteman over de deklat.
 
Al bij al een meer dan verdiende derde overwinning op rij voor Rapide Lebbeke, dat dinsdagavond om 19u15 gastheer is voor VW Hamme (2de klasse) en zondagnamiddag op bezoek trekt naar buur Opwijk.
 
Rapide Lebbeke
De Braekeleer, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, Mergan, Walschaerts, Vierbergen, De Visscher Mathias, Cools, (64’ Rosenilton, 81’ De Witte), Bogemans, Putteman
 
Rode-Verrewinkel
Van der Velden, Vanhaelen, Vandenbergen, Koffi, Quaglia (61’ Ottou), Pasaoglu (77’ Bakali), Thomas, Mauro, Rimbold, Mokabila (74’ Keskinidis), Russo
 
Gele & rode kaarten:
03’ geel Sven Mergan
52’ rood Matthias De Visscher
54’ geel Michael Mauro
66’ rood Michael Mauro
75’ geel Abraham Pasaoglu
90’ geel Tim Vierbergen
 
Doelpunten
24’ 1-0 Frank Hauben
47’ 2-0 Lendert Putteman
52’ 2-1 David Rimbold (pen)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties