Opstal maakt Grimbergen af op counter

Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen moest vandaag de drie punten thuis zien te houden om terug wat meer ademruimte te krijgen. Opstal wou graag zijn derde plaats vasthouden en moest daarom ook zien te winnen.

De bezoekers uit Opstal namen een goede start. Na vier minuten al toonde Ben Kouidar zich gevaarlijk. Zijn schot werd gered door De Valck. De hoekschop die hierop volgde belandde uiteindelijk in de voeten van diezelfde Ben Kouidar, maar hij tikt de bal over doel. In de achtste minuut leed Bras balverlies. Callaert kon bijna profiteren, maar zijn schot werd gepakt door De Valck. In de minuut daarna klom Grimbergen op voorsprong. Bras benutte de eerste kans voor de thuisploeg. Hij schoot de bal vanuit een scherpe hoek laag in doel: 1-0. Op het kwartier was er een goede kans voor Opstal. Ben Kouidar legde de bal terug naar Van Hoomissen, die zette voor en Vaeyens kopte naast. Zes minuten later was Grimbergen dicht bij een tweede treffer. Ben r'Haiem zette op links twee man in de wind, maar zijn voorzet kwam net niet bij Pauwels. Daardoor kon Opstal ook eenvoudig uitverdedigen. In de 24ste minuut scoorde Opstal de gelijkmaker. Goundafi was sneller dan Horasanli en schoot de bal laag in doel: 1-1. Daarna verwaterde de wedstrijd en werden er niet veel kansen meer gecreëerd. Enkel een schot van Goundafi dat met de voet gered werd door De Valck was nog het noteren waard. De ruststand was 1-1.

Na zes minuten in de tweede helft werd Goundafi weer gelanceerd, zijn schot ging echter over en naast. Grimbergen nam nu het initiatief en trachtte Opstal onder druk te zetten. Hmouda werd diepgestuurd, maar hij geraakte niet voorbij doelman Parijs. Grimbergen dwong zijn tegenstander achteruit, maar dat leverde niet veel uitgespeelde kansen op. In de 71ste minuut kreeg de thuisploeg dan een domper van jewelste te verwerken. De ingevallen De Vits knalde via de linkerpaal binnen: 1-2. Grimbergen probeerde alsnog de bakens te verzetten. Parijs pakte een laag schot van Bras. Vier minuten later pakte De Valck een schot van Goundafi. Een kopbal van Baudet op voorzet van Ben r'Haiem ging over. Zes minuten voor tijd leek de 2-2 in de maak. Hmouda tikte de voorzet van Bras echter over. In de 87ste minuut werd de match dan beslist. Opstal counterde weer gevat tegen en Goundafi schoof de 1-3 in doel. In blessuretijd pakte Parijs nog een laag schot van Pollefoort

Grimbergen zit in de hoek waar de klappen vallen, zoveel is duidelijk. Volgende week staat er een zespuntenmatch tegen Schoten op het programma. Grimbergen moet in die wedstrijd drie punten pakken in de strijd om het behoud. Opstal blijft bovenaan meedraaien. Volgende week wacht Opstal de topper tegen Berchem.

GRIMBERGEN: B.De Valck; Horasanli(53' Van Winckel), Kariouhi, Geets, Demeyer, Pollefoort, Baudet, Bras, Hmouda, Pauwels(62' Puttemans), Ben r'Haiem

EENDRACHT OPSTAL: Parijs, Christiaens, Callaert, Koppen, Smet, Van Mieghem(83' Munaron), Harnie(88' J.De Valck), Ben Kouidar, Van Hoomissen(67' De Vits), Vaeyens, Goundafi

DOELPUNTEN: 9' Bras 1-0, 24' Goundafi 1-1, 71' De Vits 1-2, 87' Goundafi 1-3

GEEL: Van Mieghem, Christiaens, Harnie, Baudet