Analyse Kaart zet Zultse onder hoogspanning

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Kaart zet Zultse onder hoogspanning
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Opex  Girls Oostende naar tweede nationale degradeert is geen nieuws meer. Interessanter wordt het evenwel wanneer men over die 13de plaats praat. Wie op die plek finisht is daarom nog geen vogel voor de kat. Wel wacht die club een barragewedstrijd tegen de vice-kampioen uit tweede nationale. Naargelang het resultaat is er promotie of degradatie.
 
In deze optiek deed vorige speeldag Exc. Kaart een uitstekende zaak door barrage-kandidaat Dame Zultse VV op eigen veld een pijnlijke nederlaag toe te dienen. Door dit verlies heeft de Oost-Vlaamse club nu een achterstand van vijf punten op die reddende 12de plaats ingenomen door Kaart. Duidelijk is nu wel dat Zultse onder hoogspanning komt te staan want met nog vier wedstrijden voor de boeg wordt het aartsmoeilijk die achterstand op te halen.
 
Leider Rapide Wezemaal mocht tegen Opex Oostende zijn trefkracht de vrije loop geven. De Oostendse doelvrouw Zofia Wojtaz (48 jaar), ex-Poolse international, kon niet verhinderen dat de landskampioen er een doelpuntenfestival van maakte. Krist Verelst (3), Inge Heiremans (3), Kristien Elsen (2), Annelies Timmerman, Jessy Torreele, Liesbet Hemelsoet en Tina Van der Auwera zorgden voor een dozijn treffers.
 
Een gehandicapt KVK Tienen, zonder Sindy Put en aanvoerdster Veronique De Ruyter, kon in de eerste helft, ondanks Anderlechtse forcing, alsnog standhouden. Tijdens de tweede helft verhoogde Anderlecht de druk en dat leidde naar doelpunten via topschutster Sarina Heirbaut en Nikki De Cock. Tienen probeerde terug te slaan maar kreeg bijna het deksel verder over de kop via Van Humbeeck en Segers.
 
Een matig en sober Zuid-West Vlaanderen kon uiteindelijk en verdiend de volle pot in eigen huis houden tegen een taai WS Woluwe. De thuisploeg startte met een blitzoffensief afgerond door Thea de Blaeij. Een mokerslag die aanvankelijk de bezoeksters even van slag bracht. Desondanks kon Woluwe net voor rust egaliseren via Christelle Brichet. Zuid-West hernam zoals voordien met een vroege verdubbeling via Christine Saelens. De bezoeksters opteerden van dan af voor risicovol aanvalswerk maar daar kon Zuid-West geen nut uit puren zodat een profijtige zege kon worden vastgelegd.
 
Na vorige week Stand. Luik in eigen nest te hebben verslagen wist Sinaai Girls nu ook bij het nochtans sterke Lentezon Beerse de volle pot mee te graaien. En zoals de sportieve Beerse-woordvoerder Peter Maene achter verklaarde ,,voetbal is simpel, maar als je niet scoort kan je nooit winnen’’ was niet zo overdreven. Aanvankelijk nestelde Beerse zich voor de Wase kooi maar desalniettemin kreeg de thuisploeg de bal niet voorbij de Sinaaise doelvrouw. Integendeel zelfs want net voor rust klommen de bezoeksters via Peggy Audenaert, in wel of niet flagrante buitenspelpositie, op voorsprong.
 
Na de hervatting domineerde de thuisploeg maar wat ze ook ondernamen doelpunten bleven uit. Wanneer Peggy Audenaert , na een perfecte combinatie, verdubbelde was het Beerse-hek volledig van de dam. Drie minuten later bezegelde Lieselot De Bruyn, ongehinderd, met een derde treffer het lot van de thuisploeg.
 
Stand. Luik werd voor de tweede keer op rij thuis verslagen. Ditmaal was Oud-Heverlee Leuven sterker dan de Waalse vrouwen. In een gelijkopgaande eerste helft zorgde Onzia voor bezoekende voorsprong waarna vrij snel Standard kon gelijkstellen. Via Iks Goris verdubbelden de bezoeksters waarna in de tweede helft OHL-doelvrouw Vandenhouwe een strafschop stopte van Aline Zeler. 

Halfweg deze periode scoorden de bezoeksters via Veerle Vandermotte een derde treffer. De thuisploeg bleef geloven in een goede afloop en mede door de ref mocht Zeler vanop de stip de thuisploeg weer doen naderen. OHL liet echter die eerste historische zege op Sclessin niet meer uit handen glippen.
 
K. Vlimmeren en VCD. E. Aalst bleven de ganse wedstrijd mekaars evenknie. Er vielen wel kansen maar die werden niet afgemaakt. Het mondde meteen uit in een doelpuntenloos gelijkspel zodat Vlimmeren voeling verliest op die 7de plaats thans bekleed door Sinaai Girls.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties