Rijkaard roept Barca-fans tot de orde

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Rijkaard roept Barca-fans tot de orde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barcelona-trainer Frank Rijkaard heeft genoeg van de psychologische oorlogsvoering rond het Champions League-duel tussen zijn club en Chelsea. "Ik hoop dat de Barca-fans een voorbeeld van fair play zullen zijn en dat ze José Mourinho en zijn team een hartelijk applaus geven wanneer ze het veld betreden", zei de Nederlander vandaag op een persconferentie.

Toen Mourinho en zijn spelers gisteren aankwamen op het vliegveld, was er van fair play alvast geen sprake. De Chelsea-coach werd uitgejouwd en bespuwd door een honderdtal supporters die het beu zijn dat de Portugees hun club blijft zwartmaken. "Laten we niet vergeten dat Mourinho hier nog gewerkt heeft en dat we daar héél goede herinneringen aan hebben", was Rijkaards reactie op het wangedrag van de fans.

Het incident met Barca-spits Samuel Eto'o in Zaragoza, waarbij de speler het veld wou verlaten omdat het thuispubliek rascistische verwijten naar zijn hoofd slingerde, ligt bij Rijkaard nog vers in het geheugen en is de hoofdreden voor zijn opmerkelijke oproep tot verdraagzaamheid. "Een aantal dagen geleden werd één van onze spelers beschimpt. Toen waren we er allemaal van overtuigd dat dit niet kon en dat we dergelijke rivaliteit moeten stoppen. Door Chelsea op een menswaardige manier te ontvangen kunnen we een krachtig signaal geven", besloot de trainer van Barcelona zijn betoog. Of de fans zijn filosofie volgen, zal vanavond duidelijk worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties