Basel wint makkelijk van Strasbourg

Thomas Dubois

Het Franse Strasbourg zal in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Uefa-beker ferm aan de bak moeten komen wil het zich nog kwalificeren voor de kwartfinales. Het verloor namelijk met 2-0 op het veld van het Zwitserse Basel. Lang moest Basel niet wachten op die voorsprong want al na acht minuten mocht de Argentijn Delgado een vrije trap enig mooi in doel plaatsen. Degen kwam nog dicht bij de 2-0, zijn bal werd echter afgeblokt door Loué. Basel was de betere in de eerste helft maar kon de score niet meer uitdiepen. De 1-0 was ook de logische ruststand.

Na de rust probeerden de Fransen wel iets terug te doen maar tevergeefs. Onder meer via de ingevallen Abdessadki. Ook Diané, de spits van Strasbourg, probeerde maar slaagde er niet in de score gelijk te brengen. De score werd niet gelijk, integendeel, het was Basel dat nog een keer scoorde. Kort voor affluiten kon Kuzmanovic de 2-0 scoren. Een goede uitgangspositie voor de Zwitsers.  [AN]