Dames Zultse VV - KVK Tienen 2 - 1

Guillaume Belaey
Dames Zultse VV - KVK Tienen  2 - 1

Kort verslag van een korte wedstrijd!

Zulte won dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd en moest absoluut de drie punten thuishouden om binnen vier weken de dertiende plaats te ontlopen.

1ste Helft: De thuisploeg domineerde de eerste helft en had al vlug succes. Een vrijschop van Decabooter werd door Heidi Peeters onvoldoende weggewerkt en Marchal scoorde in de tiende minuut. Zulte was de gevaarlijkste ploeg en in de 36ste minuut bracht de doellat redding voor KVK TIENEN. Het was maar uitgesteld want na een mistasten in de Tiense verdediging kon De Witte er 2-0 van maken.

2de Helft: Na de rust tapten de Suikermeisjes uit een ander vaatje en drongen de thuisploeg terug op eigen helft. De scheidsrechter weigerde Davina Philtjens een terechte strafschop (60ste minuut) en bedacht haar met geel voor protest. In de 80ste minuut scoorde Sindy Put dan toch haar 28ste doelpunt van het seizoen en zij was enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog heel dicht bij de gelijkmaker. De scheidsrechter van dienst was hiervan zo geschrokken dat hij meteen affloot.