Analyse Barça kan nog verliezen

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça kan nog verliezen
Foto: © SC

FC Barcelona lijkt niet langer onaantastbaar.  De Catalanen speelden een zwakke wedstrijd tegen Osasuna en verloren met 2-1 op het veld van de seizoensrevelatie.  De topper tussen Real Madrid en Valencia eindigde op een scoreloos gelijkspel, zodat Osasuna als grote winnaar uit het weekend komt.  De concurrenten voor Europees voetbal verloren immers eveneens punten.  Onderaan het klassement deden de Baskische ploegen Alavés en Athletic Bilbao een goede zaak.
 
De absolute topper van het weekend was het duel tussen Real Madrid en Valencia.  Inzet van de confrontatie was de tweede plaats, die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de Champions League.  Beide teams bakten er weinig van, met een beter voetballend Valencia en betere kansen voor de Madrilenen.  In de slotfase ontpopte de ingevallen Ronaldo zich nog tot de anti-held van de avond, door eerst nog (ondanks handspel) een penalty uit te lokken, maar die zelf zwak op Cañizares te trappen.  De concurrenten blijven na dit gelijkspel nek aan nek op de tweede plaats staan en zien Osasuna opnieuw dichterbij komen.
 
De ploeg uit Pamplona was al sinds de winterstop op de sukkel, maar herrees tegen BarcelonaOsasuna kwam niet onverdiend op voorsprong na een blunder van Valdés en liep in de tweede helft verder uit vanop de strafschopstip.  De regerende landskampioen kwam met een man minder nog terug tot 2-1 via invaller Larsson, maar daar bleef het bij.  Opnieuw puntenverlies voor de Catalanen, na de nederlaag exact een maand eerder op Valencia. 
 
Celta de Vigo ging eerder verrassend onderuit op het veld van Espanyol.  De tweede ploeg uit Barcelona blijft zo een uiterst onvoorspelbaar en wisselvallig team.  Buitenshuis dateert de laatste overwinning van twee maanden geleden, terwijl het in eigen stadion stilaan wel vlot begint te lopen voor de Catalanen.  Meer dan een plaatsje in de middenmoot lijkt er echter niet in te zitten voor Espanyol, terwijl de degradatiekandidaten nog steeds gevaarlijk dichtbij staan.  Celta mag van geluk spreken dat de Europese concurrenten ook puntenverlies leden. 
 
Villarreal haspelde de voorbije weken een op papier gemakkelijk programma af, maar sprokkelde te weinig punten om aanspraak te maken op een plaats in de top van het klassement.  Op het veld van Real Mallorca kwam de kwartfinalist in de Champions League niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  De ploeg uit de Balearen blijft het zo bijzonder goed doen sinds de trainerswissel.  Onder Manzano verloor Mallorca nog geen enkele wedstrijd en de redding lijkt dan ook niet langer een utopie.  Villarreal blijft meedraaien in de strijd voor de Europese tickets, maar mist wel dé kans om over Sevilla en Celta te wippen.
 
FC Sevilla zit in een klein dipje.  Vorige week werd nog nipt gewonnen van Athletic, maar het voorbije weekend ging het fout op het veld van die andere Baskische degradatiekandidaat, Alavés.  Sevilla speelde wel bijna een volledige wedstrijd met tien man, na de vroege uitsluiting van Aitor Ocio.  In de slotfase kregen ook twee spelers van de thuisploeg nog rood. 
 
Atlético Madrid blijft ondanks de nederlaag van vorige week tegen stadsgenoot Real dé ploeg in vorm.  De Madrilenen behaalden na een evenwichtige partij een nipte 2-1 overwinning tegen Racing Santander.  Alle doelpunten vielen in een tijdspanne van amper tien minuten in het vijfde kwartier van de wedstrijd.  Atlético nadert dankzij deze nieuwe zege tot op amper drie punten van de Europese plaatsen.  Volgende week staat de belangrijke confrontatie met rechtstreekse concurrent Villarreal op het programma.
 
Deportivo is alweer aan een wisselvallig seizoen bezig.  Vooral op eigen terrein wil het maar niet lukken voor de Galiciërs.  Het is al van 11 december geleden dat Depor nog eens de drie punten kon thuishouden in El Riazor en ook tegen Real Sociedad liep het fout.  De Basken haalden het met het kleinste verschil, pas hun tweede zege buitenshuis dit seizoen.  Real Sociedad staat zo opnieuw op een iets veiligere positie, terwijl Deportivo zich toch dringend moet gaan herpakken als het volgend jaar Europa in wil.  
 
De partij tussen Getafe en Real Zaragoza was een duel tussen twee middenmoters die nog stilletjes dromen van een Europees ticket.  Getafe kwam als winnaar uit de wedstrijd.  De derde ploeg uit Madrid haalde het met 1-2 in Zaragoza.  Dankzij twee treffers van Paunovic haalde Getafe een 1-0 achterstand nog op en wipt het zo opnieuw over Real Zaragoza naar de tiende stek.
 
In de kelder van het klassement stonden er nog twee zespuntenwedstrijden op het programma.  Athletic Bilbao mocht als enige de winst van drie levensbelangrijke punten vieren, na een zege met het kleinste verschil tegen Cádiz.  De Baskische overwinning kwam op dramatische wijze tot stand, na een penaltydoelpunt in blessuretijd.  De Andalusische derby tussen Betis en Málaga leverde geen winnaar op.  Het werd 1-1, een resultaat waar geen van beide ploegen iets mee opschiet.  Zowel Betis als Málaga staan nu op een degradatieplaats en Cádiz maakt het Andalusische trio onderaan het klassement compleet.  Athletic deelt de zestiende plaats met buur Alavés en met Betis, dat het in de onderlinge wedstrijden echter minst goed deed.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties