Despotovski is speler van het jaar

Despotovski is speler van het jaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bobby Despotovski is door zijn collega's uitgeroepen tot speler van het seizoen in de Hyundai A-League. De 34-jarige aanvaller van Perth Glory had in de eindafrekening elf stemmen meer dan Dwight Yorke van Sydney FC.

Despotovski haalde ook de titel van topschutter binnen, maar moet die delen met drie andere spelers. Archie Thompson (Melbourne Victory), Alex Brosque (Queensland Roar) en Stewart Petrie (Central Coast Mariners) vonden immers ook achtmaal de weg naar het doel.

Perth Glory viel ook als club in de prijzen. Omdat het gedurende het seizoen het minste gele en rode kaarten verzamelde, kreeg het de Fair Play-prijs. Nick Ward was de beste speler jonger dan 20 jaar. Ward is een middenvelder die actief is bij Perth Glory.

Lawrie McKinna werd als coach van de Central Coast Mariners verkozen tot beste trainer, terwijl Mark Shield scheidsrechter van het jaar werd. Verrassend is dus dat zowel Sydney FC (kampioen) als Adelaide United (eerste in de stand na de reguliere competitie) geen enkele prijs in de wacht konden slepen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties