Analyse Top drie kan niet winnen

J. S.
Top drie kan niet winnen

In Derde Klasse B werd afgelopen weekend de 23ste speeldag afgewerkt. Opvallend was dat de volledige top drie niet kon winnen. Koploper Franc Borains kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij de vierde in de stand Kelmis

Toch loopt het uit op eerste achtervolger KVK Tienen. De Vlaams-Brabanders gingen in eigen huis onderuit tegen FC Doornik. Pardo zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De bezoekers kwamen nog meerdere keren dichtbij een tweede doelpunt, maar de paal en Schuermans hielden de thuisploeg recht. Doornik beëindigde de wedstrijd met negen: Desclée (2x geel) en Collie kregen rood.

Olympic Charleroi verloor verrassend punten. Tegen KESK Leopoldsburg kwamen de Karolingers niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

UR Namur haalde zwaar uit. KSK Tongeren werd met maar liefst 4-1 verslagen. De Limburgers waren nochtans bezig aan een sterke reeks van vijf ongeslagen wedstrijden, waarvan er vier gewonnen werden. Namur stond na twintig minuten spelen al op een 2-0 voorsprong. Tongeren kwam via Geraerts nog wel terug tot 2-1, maar na rust telde de thuisploeg de Eburonen definitief uit.

Kermt-Hasselt haalde zwaar uit, tegen subtopper Wezet werd met maar liefst 5-0 gewonnen. Na acht minuten stond de thuisploeg al op een veilige 2-0 voorsprong. Door de overwinning krijgen de Hasselaren weer wat ademruimte onderin, want de degradatieplaatsen kwamen de laatste weken beangstigend dichtbij.

Hekkensluiter Couillet won met 2-3 in CS Verviers en Sprimont en Bocholt VV deelden de punten. Tenslotte vernederde CG Walhain Montegnée op eigen veld door met 0-4 te winnen.