Coach geschorst; Ribéry krijgt nieuw contract

Coach geschorst; Ribéry krijgt nieuw contract
Foto: © SC

Coach Jean Fernandez en assistent-coach Albert Emon hebben van de Europese voetbalbond een schorsing gekregen. Het duo dat deel uitmaakt van de technische staf van Olympique Marseille zal de terugwedstrijd tegen Zenith Sint-Petersburg vanuit de tribunes moeten volgen. Franck Ribéry kreeg een contractverlenging van de Zuid-Franse club.

Zenith Sint-Petersburg won in Marseille met 1-0 van de plaatslijke club. Volgens coach Fernandez dankzij de slechte leiding van scheidsrechter Luis Medina Cantalejo. Assistent-coach Emon maakte het zelf zo bont dat Cantalejo hem in de 82ste minuut naar de tribunes verwees. Het duo zal volgende donderdag voor en tijdens de wedstrijd niet toegelaten worden in de kleedkamers, de tunnel of het technisch gebied. De beslissing, waartegen geen beroep mogelijk is, zegt ook dat men geen contact mag hebben met de bank. Fernandez moet op de koop toe ook nog een boete van 1900 euro betalen.

Er viel echter ook goed nieuws te rapen bij Marseille. Flankspeler Franck Ribéry verlengde zijn contract met één jaar en heeft nu een overeenkomst bij de Zuid-Franse club tot 30 juni 2010. De 22-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Galatasaray en wist in 25 competitieduels vijfmaal de weg richting doel te vinden. Hij maakte tevens deel uit van de selectie die ervoor zorgde dat Frankrijk zich plaatste voor het Europees Kampioenschap voor -21jarigen deze zomer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties