Sevilla gaat op zoek naar eerste titel in 60 jaar

Dave Sentobin
| 0 reacties
Sevilla gaat op zoek naar eerste titel in 60 jaar
Foto: © SC

FC Sevilla speelt vanavond in het eigen stadion tegen het Franse Lille. De Spanjaarden moeten een kleine achterstand ophalen, willen ze nog verder spelen in de Uefa-beker. In Frankrijk verloren ze immers met 1-0. Coach Juande Ramos heeft er alle vertrouwen in.
 
FC Sevilla behaalde geen enkele titel in de afgelopen 60 jaar en heeft daarom dit seizoen zijn zinnen gezet op de Uefa-beker. Ook al omdat de Andalusiërs werden uitgeschakeld in de Spaanse beker. De mannen van Ramos moeten dan wel een ongunstige 1-0 nederlaag ophalen. Bovendien kan coach Claude Puel opnieuw een beroep doen op de topscorer van Lille, Peter Odemwingie.
 
“Lille is een ploeg die we gemakkelijk kunnen uitschakelen. Maar de uitgangspositie is niet ideaal. We hebben ginder niet gescoord, dus mogen we vanavond zeker geen enkel doelpunt incasseren”, analyseerde Ramos. Dragutinovic keert hoogstwaarschijnlijk terug in de basis. Maresca en Notario zijn geblesseerd. Puerta is geschorst voor de belangrijke Europese wedstrijd.
 
Beide teams hadden afgelopen weekend alvast geen goede generale repetitie voor vanavond. Sevilla verloor met 2-1 van Alavés. De Basken staan net boven de degradatiezone dankzij die zege. Lille speelde dan weer 1-1 gelijk tegen middenmoter Nantes.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties