Voetbalmakelaar in verdenking gesteld

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voetbalmakelaar in verdenking gesteld
Foto: © SC

De eerste officiële verdachte in de omkoopaffaire is een feit. De tot nog toe onbekende voetbalmakelaar Frederico Avallone werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van actieve corruptie en bedreigingen.

Avallone heeft woensdag bekend dat hij in opdracht van Zheyun Ye twee spelers probeerde om te kopen voor 5.000 euro. Ye koos Avallone omdat hij het Nederlands beheerste en zo Nederlandstalige spelers kon benaderen. Avallone faalde echter, want de twee spelers die hij benaderde weigerden mee te werken. Ye weigerde daarom te betalen, waarna een boze Avallone een kennis van Ye bedreigd heeft.

Volgens Het Laatste Nieuws is Avallone ook een handlanger van Pietro Allatta. De 28-jarige voetbalmakelaar zou meermaals spelers en trainers bedreigd hebben in opdracht van Allatta en Ye. Het parket wilde dat echter niet bevestigen.

Avallone werd na zijn bekentenissen in verdenking gesteld van actieve corruptie en bedreigingen. De spelersmakelaar is daarmee de eerste officiële verdachte in de omkoopaffaire. Filippo Gaone, Laurent Denis en Pietro Allatta werden eerder ook al in verdenking gesteld, maar dat was enkel voor fiscale fraude en/of bedreigingen.

Het parket maakte ook bekend dat het de Luxemburgse rekeningen van Gaone en Allatta heeft laten blokkeren.
Er zijn ook aanwijzingen dat het Duitse gokschandaal met de Chinees Hong een link heeft met het Belgische gokschandaal. Het gerecht zal dan ook gaan samenwerken met haar Duitse collega's.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties