Nederlandse ref voor Charleroi - Standard

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Nederlandse ref voor Charleroi - Standard
Foto: © SC

De Nederlander Pieter Vink zal vanavond het beladen duel tussen Charleroi en Standard in goede banen leiden. Ondanks alle heisa rond de uitsluiting van Sergio Conceição tegen Zulte-Waregem en het feit dat de wedstrijd in de heenronde ontaardde in een knokpartij, is de ref enorm enthousiast. "Ik kijk ontzettend uit naar die wedstrijd", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Vink floot nog nooit een wedstrijd van Standard of Charleroi, maar maakt zich geen zorgen. "Ik zal onbevooroordeeld aan de match kunnen beginnen. Ik heb gehoord wat er met Conceição gebeurd is, maar behalve een foto heb ik er niks van gezien. Misschien is het beter zo", aldus de Nederlander.

De 39-jarige scheidsrechter is in het gewone leven politieagent en staat in Nederland bekend als een harde jongen. Tijdens Heracles - Roda JC liet hij de wedstrijd stilleggen omdat het thuispubliek hem had uitgescholden voor 'hoerenjong'. De fans van Charleroi en Standard hoeven daar alleszins niet voor te vrezen, Vink begrijpt immers geen Frans. "Ik spreek un petit Frans. Dat is in het voordeel van de supporters en spelers: dan kunnen ze zeggen wat ze willen", lacht Vink.

De ref was eerder dit seizoen al actief in Begië. Hij floot twee weken geleden de wedstrijd tussen Sint-Truiden en Anderlecht. Voor zijn prestatie oogstte hij toen niks dan lof.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties