Geen staking in Spanje

Dave Sentobin
| 0 reacties
Geen staking in Spanje
Foto: © SC

De Spaanse scheidsrechters van Primera en Segunda División zullen dan toch niet staken dit weekend. De Spaanse voetbalbond LFP had hen in het seizoen 2003-2004 al beloofd beter te betalen, maar daar was tot hiertoe niets van te merken. Bovendien liepen de betalingen van de voorbije twee maanden hopeloos vertraging op. De scheidsrechtersbond besloot dan maar te staken dit weekend. De Spaanse bond beloofde nu toch de bedragen te storten.
                    
De Spaanse scheidsrechterscommissie kondigde vrijdag in een brief aan niet te zullen staken. De commissie had eerst lange tijd overleg gepleegd met zijn leden. De staking was voorzien voor de 31e speeldag. Deze speeldag heeft twee toppers op het programma staan: zaterdag Barça-Real en zondag Betis-Sevilla. De betalingen van februari en maart liepen enorme vertragingen op. Na de beloofde opslag die er tot hiertoe niet kwam, was dat de symbolische druppel. De LFP beloofde alvast een inspanning te doen en het geld zo vlug mogelijk te storten.
 
De wedstrijden in de Spaanse eerste en tweede klassen kunnen dus zonder problemen doorgaan. De ingetrokken staking en de betaalde som maken een einde aan een conflict dat al enige tijd aansleepte.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties