Van Houdt scoort, Vittek ook

Wolfsburg - Duisburg was eigenlijk een rasecht degradatieduel op speeldag 28. Duisburg leek dankzij een doelpunt van onze landgenoot Van Houdt de drie punten mee te nemen uit Wolfsburg, maar dat gebeurde uiteindelijk toch niet. Vittek zorgde opnieuw met een doelpunt voor een overwinning van Nürnberg.

Wolfsburg - Duisburg  1-1

Bij Wolfsburg - Duisburg stonden er twee Belgen op het veld. Peter van der Heyden bij Wolfsburg en Peter Van Houdt bij de bezoekers. Die laatste mocht wel maar eerst na een halfuur invallen. Dat deerde hem blijkbaar niet, want het zag er lange tijd naar uit dat hij zijn ploeg drie hele belangrijke punten ging bezorgen in de strijd om de degradatie. Een kwartier voor tijd maakte hij er 0-1 van. Tien minuten eerder kreeg Klimowicz voor Wolfsburg ook nog een rode kaart en het zag er dus uiterst goed uit voor de bezoekers. Drie minuten in blessuretijd maakte de thuisploeg alsnog gelijk via Marlet. Duisburg mist zo aansluiting met een aantal belangrijke degradatieconcurrenten. Wolfsburg is ook nog verre van zeker van het behoud.

Nürnberg - Mainz  3-0

Nürnberg onder leiding van man in vorm Vittek blijft zijn opmars richting linkerkolom verderzetten. Degradatiekandidaat Mainz kon weinig tegenstand bieden, ging dus onderuit en blijft onderaan verder aanmodderen. Na drie minuten al opende Saenko de score. Het bleef toch nog vrij lang spannend. Pas twintig minuten voor tijd verdubbelde Kiessling de voorsprong voor de thuisploeg. Vittek zelf pikte tien minuten voor tijd ook nog zijn doelpuntje mee en zette zo de 3-0-eindstand op het bord.