Analyse Dames Zultse VV legt behoud vast

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Dames Zultse VV legt behoud vast
Foto: © SC

Op de voorlaatste speeldag is Dames Zultse VV er uiteindelijk ingeslaagd om het behoud in eerste nationale definitief vast te leggen. De winst tegen Opex Oostende en het nipte verlies van Exc. Kaart waren de verplichtingen, rechtstreeks en onrechtstreeks, die Zultse moest nakomen.
 
Eigenlijk was de opdracht voor D. Zultse VV niet zo zwaar te noemen want hekkensluiter Opex Oostende kon de ganse wedstrijd niet één kans verzilveren. Toch duurde het een halfuur eer Zultse de ban brak met de openingstreffer via Laurence Marechal. Net voor rust verdubbelde Delphine Cael en kon Zultse bevrijdend gaan acteren.
 
In de tweede helft wist de thuisploeg rustig zijn voorsprong uit te bouwen met twee doelpunten via Annelies Demeijer. In de slotmunten kogelde Laurence Marechal nog op paal en lat. Vertrouwensvol kijkt Zultse nu naar de kwartfinale op Stand. Luik voor de Belgische beker.
 
KVK Tienen eiste op het kleine veld onmiddellijk veldoverwicht af hoewel een uitstekende Wase doelvrouw Ellen Van Trier gepast reageerde op het aanvalswerk van Ann Huybrechts, Elke Meers en Sindy Put. De thuisploeg kon slechts eenmaal dreigen via Peggy Audenaert.
Vlak na de hervatting verknoeide Audenaert de Wase openingstreffer waarna Sarah Moens de bezoeksters op voorsprong tilde. Vijf minuten voor tijd verdubbelde Elke Meers al sloeg Sinaai direct terug met de aansluitingstreffer via Stefanie Van Broeck hoewel de nederlaag niet was te vermijden.
 
Bij K. Vlimmeren Sp. deed WS Woluwe met dat gelijkspel een goede zaak. Ook voor de Brabantse neofiet is het behoud een feit en dat heeft Woluwe tenvolle verdiend. Vlimmeren had wellicht meer verwacht al blijven dit enkel vijgen na Pasen. Vlimmeren mag evenzeer op een knap seizoen terug kijken. Het kan enkel maar het spelpeil ook volgend seizoen in hoogste afdeling een niveau hoger doen tillen.
 
Ruim 70 minuten was Lentezon Beerse bij Stand. Luik de betere ploeg. Dat bleek uiteindelijk geen garantie om een driepunter te pakken. De taktische opstelling van de bezoeksters overdonderde de thuisploeg en daar vonden ze in het verder verloop geen goed antwoord op. Ruim een uur lang bleven beide rivalen mekaar waard en dat was ook te merken aan de cijfertaal. Stand. Luik scoorde via Audrey Bodson en Aline Zeler, Beerse trof raak via Nele Saelen en Gitte Mateusen.  Intussen was Lentezon teruggevallen tot 10 speelsters wegens de uitsluiting van Sofie Aerts (2 x geel). Desondanks bleef Beerse wilskrachtig weerstand bieden maar twee doelpunten in amper twee minuten deden hen de das om.
 
VCD E. Aalst startte bij landskampioen R. Wezemaal in overdrive. Zelfs zo snel dat de ajuinen in de beginfase enkele rijpe kansen onbenut lieten terwijl ze ook de lat op hun weg vonden. Op het kwartier opende Karen Meeus echter voor de thuisploeg terwijl Heiremans, Femke Maes en Liesbeth Hemelsoet pech kenden in de afwerking. In de tweede helft doofde het Aalsterse licht want in 10 minuten zorgden Femke Maes (2), Kristel Verelst, Ansje Bogaerts en doelvrouw Isabel Donvil (strafschop) voor een half dozijn doelpunten.
 
Vice-kampioen RSC Anderlecht had het moeilijk om Exc. Kaart van het vege lijf te houden. De Antwerpse ploeg vocht voor wat het waard was maar moest uiteindelijk het loodje leggen zodat ze via barrages alsnog mogen hopen hun plaats in hoogste klasse te behouden.
 
 Gertie Van Humbeeck zette Anderlecht op voorsprong en dat was ook het enige wapenfeit in die eerste helft. Na rust en op een zwaar veld vocht Kaart terug want in het slotkwartier scoorde Jill Daneels de gelijkmaker. Korte euforie evenwel want  amper vijf minuten later scoorde topschutter Sarina Heirbaut de winnende verdubbeling voor de vice-kampioenen.
 
Oud-Heverlee Leuven had tegen Zuid-West Vlaanderen niets meer te verliezen of te winnen. Die zesde plaats blijft onherroepelijk hun eigendom. Bovendien wacht beide ploegen woensdag a.s. nog de kwartfinales Beker van Belgie. Christine Saelens tilde Zuid-West op voorsprong waarna OHL geleidelijk het overwicht aan de bezoeksters moest over laten. Net na rust verdubbelde Saelens alhoewel de OHL-reactie er ook mocht wezen via de aansluitingstreffer van Katrien Torfs.
 
Een doelpunt dat OHL hoop gaf alhoewel de thuisploeg het moeilijk kreeg met de West-Vlaamse tegenstoten. En dat zou het begin van het einde betekenen voor de thuisploeg want Wendy Seynaeve en Saelens troffen nog tweemaal raak.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties