Interview Voetbalkrant sprak met Timothy Dreesen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Voetbalkrant sprak met Timothy Dreesen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timothy Dreesen (19) staat mee aan het roer van het woelige Lierse-schip. Samen met zijn ervaren ploegmaats probeert hij een rustigere koers te varen. Een zware taak voor een Kempense jongen die tussendoor zijn studies aan de Universiteit van Leuven probeert verder te zetten.
 
 
Kapitein
 
“De taak van kapitein weegt niet zwaarder op mij. Ik word heel goed gesteund door de oudere spelers zoals Karel Snoeckx en Yves Van der Straeten. Het is ook de bedoeling van de trainer (René Trost, red.) om met verschillende spelers de ploeg te leiden in plaats van met één echte kapitein te spelen. Als kapitein draag je uiteraard wel meer verantwoordelijkheid. Je moet de boodschap van de trainer overdragen naar de ploeg, op het veld praten met de scheidsrechter. Maar ik blijf gewoon tussen de groep staan. Dat wordt ook het meest geapprecieerd.”
 
Criminologie
 
“De combinatie van hogere studies en topsport weegt zwaarder dan de taak van kapitein. Momenteel probeer ik het nog in één jaar te doen zoals een normale student. Maar volgend jaar zal er een andere oplossing moeten gevonden worden want het vergt heel veel van een mens. Als ik mijn studies wil verderzetten is een verlengd verblijf in Lier een logische keuze. De club is daar heel soepel in, maar bij een topclub zal de combinatie waarschijnlijk veel moeilijker zijn. Bovendien krijg ik bij Lierse speelkansen waar het risico bestaat dat ik bij een andere ploeg op de bank belandt.”
 
Nasi goreng met kip
 
“Als groep reageren we heel goed op de problemen die de laatste maanden het voetbal domineren. We proberen alles een beetje opzij te zetten en te antwoorden op het veld. We zijn er ondertussen ook al aan gewoon dat er elke week iets anders in de krant staat. Ik denk dat we als groep sterk genoeg zijn om ons daarover te zetten en ons enkel op het sportieve te concentreren. Voor mij persoonlijk is het natuurlijk makkelijker praten. Ik heb me nooit echt in het midden van de storm bevonden. Mijn naam wordt niet gelinkt aan de omkoopaffaire.  Ik kan mij voorstellen dat het voor andere jongens een zeer moeilijke periode is. Maar zolang het tegendeel niet bewezen is blijf ik iedereen voor 200 % vertrouwen.”
 
Euro Millions
 
“De club heeft het financieel moeilijk. Maar ik heb berichten ontvangen dat het in de toekomst veel beter zal gaan. De club doet haar uiterste best om alles in orde te krijgen.  Maar ja, het is nooit leuk om niet op tijd je geld te krijgen. Gelukkig woon ik nog thuis en heeft dat voor mij niet zo’n grote invloed. De motiviatie zal er niet minder door zijn. Mijn grootste bekommernis is Lierse in eerste houden. Als de supporters achter ons blijven staan, komt dat wel in orde.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties