Analyse Oudenaarde nadert, Gent ZH schittert

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oudenaarde nadert, Gent ZH schittert
Foto: © SC

Op de voorbije speeldag in Vierde A deed SV Oudenaarde met winst te boeken een goede zaak. De Oostvlaamse titelkandidaat nadert immers tot op een punt van koploper VG Oostende. Ook Gent-Zeehaven schitterde door het derde geklasseerde SV Diksmuide af te troeven. Door de nieuwe nederlaag van SK Lovendegem is het lot van de Oost-Vlaamse club zo goed als bezegeld terwijl medekandidaat E. Aalter, ondanks een draw tegen Rumbeke, daar weinig mee kan doen.
 
SV Oudenaarde heeft de kans niet laten liggen om dichterbij te sluipen naar leider Oostende toe. Aanvankelijk liet de thuisploeg kansen liggen hoe Feys in het aanvangskwartier scoorde. Nadien bleef Lovendegem fel weerstand bieden maar nog Vaeyens en Moerman lieten de kansen onbenut. Dat zou de bezoekers finaal duur te staan komen want in het slotkwartier zorgden Sampil en Mahieu voor de verdiende thuiswinst.
 
Middenmoter Gent-Zeehaven haalde zaterdagavond snoerhard uit tegen Diksmuide. Bleef scoren bij de ratjes een moeilijke bevalling dan was dat anders tegen de West-Vlaamse subtopper. Het plannetje van trainer Eric Ceulemans klopte overigens perfect. ,,We wisten hoe Diksmuide ging spelen. Het was zaak om Baes en Planquette weg te houden uit de ,,16’’. Een solide verdediging liet zich dus niet pramen terwijl vooraan schutters Ampe (2) en Dekeukeleire (2) genadeloos toesloegen. En wie het wedstrijdblad wil inkijken zal constateren dat op Geraaerts en Careel na het allemaal twintigers zijn. Het gezeur mag stoppen. Laat ons genieten’’ aldus de Gentse trainer.
 
Wevelgem City kwam op eigen veld niet verder dan een puntendeling tegen Peruwelz. Blijkbaar kan City aan zijn vertrouwde ,,Poezelhoek’’ (waar het veld ligt) maar niet het spel maken, laat staan afmaken. Uiteraard was het gemis van een vijftal spelers (vertrekkers) een handicap om tegen het sterke Peruwelz op te tornen. Het waren de bezoekers die op voorsprong klommen. Wevelgem moest blijven knokken om slechts op de valreep de gelijkmaker via Jouda Pauclair. Als de Vlassers (roepnaam voor Wevelgem) die vijfde plaats wil inpalmen dan moet er gewonnen worden in de uitgestelde wedstrijd tegen Aalter (woensdag 12 april-19.30).
 
Een vijfde plaats die ook Sint Eloois-Winkel en WS Lauwe op het oog hebben. In een rechtstreeks duel moest Lauwe het bij Winkel toch afleggen met het kleinste verschil. In de eerste helft bleven beide rivalen mekaars evenknie. Cannaert kleurde de Winkelse aanvalsdrift met de openingstreffer waarna een kwartier later Declercq gepast terugsloeg. In de tweede helft kwam Lauwe na een uur in numerieke minderheid door de uitsluiting van Hellebaut (2 x geel). Mede hierdoor nam Winkel het heft in handen om via Vierstraete (2) de kloof te slaan. Verder dan een tweede tegentreffer kwamen  de bezoekers niet.
 
SV Rumbeke blijft  die veilige 12de plaats vasthouden ondanks de puntendeling bij E. Aalter. Aanvankelijk bleven beide ploegen in de eerste helft mekaar vergeefs bestoken. Na de hervatting konden bezoekers via Deprez voorsprong nemen waarna Aalter met de moed der wanhoop bleef knokken voor de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de slotminuut via Demeyer maar veel baat bracht dit de plaatselijke degradatiekandidaat niet op.
 
In het middenduel tussen Evergem Center en Zottegem bleef de thuisploeg gretig de bezoekers bestoken. Eerst trapte De Coen de openingstreffer voorbij de bezoekende doelman terwijl een kwartier later Zottegem met een strafschop via Spitaels langszij klom. Evergem liet zich echter niet ontmoedigen voor die licht toegestane elfmeter. Moreels verdubbelde immers waarna een sterk gemotiveerde thuisploeg na rust verder aandikte via Buadée. In de slotfase milderde Zottegem hoewel vijf minuten later Buadée met een vierde doelpunt alle twijfels wegnam.
 
Van bij het begingsignaal kregen de kijker spektakel aangeboden in de partij tussen URS Centre en Oostnieuwkerke. In die 6de minuut scoorde Daspremont voor de thuisploeg en stelde Staelens gelijk. Tot aan rust bleven beide in de tang houden. Het was slechts in de tweede helft dat de bezoekers verrassend op voorsprong kwamen via Yde. Maar opportunist Daspremont legde enkele minuten nadien de gelijke eindstand vast.
 
Hekkensluiter Gistel hield tegen WIK Eine  in de eerste helft de nul op het bord. Slechts twee minuten na de hervatting tilde Van De Sompel Eine op voorsprong. En dan bleef het eindeloos wachten voor de bezoekers om een taai Gistel met twee doelpunten in de laatste 10 minuten definitief onderuit te krijgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties