Analyse Twee leiders na Ukkelse topperzege

Kevin Vanbuggenhout
Twee leiders na Ukkelse topperzege

Na winst in de topper is Ukkel in de stand op gelijke hoogte gekomen van Londerzeel. Met nog drie matchen te gaan zijn er dus twee leiders. Lebeke-Aalst bleef op schema voor de derde periodetitel en de eindrondekansen van Eendracht Opstal kregen afgelopen weekend een ferme deuk.

De topwedstrijd tussen Ukkel en Londerzeel was zonder twijfel de klepper van het weekend. Mits winst kwam Ukkel op gelijke hoogte van Londerzeel in de stand en dat is ook gebeurd. Door een treffer van Allou tien minuten voor tijd hield Ukkel de punten thuis. Op drie speeldagen van het einde staan er dus twee ploegen op kop in vierde klasse B. Het resultaat van deze topper heeft de spanning ten top gedreven.

Aan de andere kant van de tabel kon Dilbeek een gouden zaak doen. Winst tegen Kampenhout zou Dilbeek bijna zekerheid geven over het behoud in vierde klasse. Maar Dilbeek werd in de tweede helft uitgeteld en liep nog op een zware pandoering. Kampenhout steekt Dilbeek nu voorbij in de stand.

Opwijk duwde zaterdagavond Kontich nog een beetje dieper in de put. Kontich kwam nochtans 0-1 voor, maar drie minuten later stond het al 2-1. Dat was het sein voor Opwijk om door te duwen en de zege niet meer uit handen te laten glippen. Voor Kontich ziet het er met de week beroerder uit. De club kon nu al 14 matchen na mekaar niet meer winnen.

Rode-Verrewinkel leed tegen Verbroedering Meldert zijn vierde nederlaag op rij. Voor Rode-Verrewinkel, dat al zeker is van degradatie, maakt het uiteraard allemaal niet veel meer uit. Meldert hield door de zege wel zijn kansen op deelname aan de eindronde gaaf. Wellicht zal het om dat laatste eindrondeticket gaan tussen Meldert, Berchem en Lebeke-Aalst.

SV Temse moest zaterdagavond verrassend zijn meerdere erkennen in Grimbergen. De doelpunten van Ben r'Haiem in de tweede helft gaven de doorslag. Temse leek goed bezig, maar zakt door deze nederlaag toch terug naar de achtste plaats. Grimbergen behaalde natuurlijk een belangrijke overwinning en komt dicht bij het behoud.

Wilrijk moet in zijn thuismatchen de punten halen die de club nog in vierde klasse moeten houden en dus ziet het er na de nederlaag tegen Berchem niet te best uit. Wilrijk stond nochtans voor bij de rust, maar Berchem trok in de tweede helft de scheve situatie recht. Wilrijk telt nu vier punten achterstand op een barrageplaats, rechtstreekse redding is nu al uitgesloten. Berchem blijft in de race voor een eindrondeticket en stijgt naar de derde plaats in de stand.

SK Lebeke-Aalst lijkt onklopbaar in deze fase van de competitie. Lebeke-Aalst behaalt overwinning na overwinning en kan een indrukwekkende 18 op 21 voorleggen. Op drie speeldagen van het einde heeft Lebeke-Aalst nu al vijf punten meer dan zijn eerste achtervolgers in de periodestand. Tegen RC Lebbeke nam Lebeke-Aalst met een numerieke meerderheid afstand in de laatste tien minuten. Voor Lebbeke wordt het nog hard knokken in de komende weken om de degradatie te ontwijken.

Eendracht Opstal leed net als Temse dit weekend een verrassende thuisnederlaag. Het was Schoten dat met de drie punten ging lopen. Goetelen scoorde vlak voor rust zowaar twee keer in welgeteld één minuut. In de tweede helft kreeg nog een speler van beide ploegen rood. De Valk van Opstal stond amper één minuut op het veld toen hij de rode kaart ontving. Opstal laat nu een serieuze steek vallen in de strijd om de eindronde en zakt naar de zesde plaats. Schoten doet een goede zaak in de strijd om het behoud en creëert wat meer ademruimte voor zichzelf.