Kampioen Celtic speelt gelijk

Dirk Pieters

De Schotse kampioen Celtic kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Hibernian. De thuispoeg had wel de meeste kansen, maar vergat het af te maken.

De thuisploeg nam in het begin het initiatief en dat leverde enkele kansen op. John Hartson schoot op doel, maar doelman Malkowski was alert. Dan was het wachten tot tien minuten voor rust. Steven Fletcher bracht de bezoekers op voorsprong.

Na de rust was de eerste kans voor invaller Shaun Maloney, maar zijn schot ging maar centimeters naast. Een kwartier voor tijd wist Maciej Zuraswski dan toch de verdiende gelijkmaker te scoren. Hij kopte een verre bal van Paul Telfer in doel. In de slotfase was Celtic nog het dichtst bij de winnende treffer maar doelman Malkowski stond uitstekend te keepen.

Na afloop van de wedstrijd kreeg de selectie van Celtic in een uitverkocht stadion de kampioensschaal uitgereken. [AN]