Arsenal te sterk voor Villarreal

Tonnelier Caroline

Arsenal heeft zijn laatste Europese wedstrijd op Highbury met winst afgesloten.  De Londenaars behaalden een oververdiende 1-0 zege tegen Villarreal.  Het team van Wenger was duidelijk de betere ploeg, maar vond slechts één keer de weg naar de netten.  Touré zorgde kort voor de rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd.  Een mindere tweede helft leverde niets meer op.  Alles blijft dus mogelijk in deze halve finale van de Champions Leaugue.

Bij Arsenal was Reyes er niet bij wegens schorsing.  Fabregas en Ljungberg waren opnieuw fit.  Villarreal-coach Pellegrini had door de blessure van het centrale verdedigersduo Peña-Gonzalo vooral defensieve kopzorgen.  Barbosa verving onder de lat de geschorste Viera.  De thuisploeg nam het heft onmiddellijk in handen en zette Villarreal meteen onder druk.  In het openingskwartier dreigden de mannen van Wenger verschillende keren.  De eerste mogelijkheid was voor Touré, maar hij besloot naast en ook een kopbal van Gilberto Silva belandde naast het doel van Barbosa.  Een poging van Senderos ging dan weer over.  In de 12e minuut vond Henry wel de weg naar de netten. Hij werd (onterecht) afgevlagd wegens buitenspel.  Pas halfweg de eerste helft kon ook Villarreal een eerste keer dreigen.  Een vrije trap van Riquelme ging echter recht op Lehmann af.  Aan de overkant probeerde Pirés het twee keer, zonder succes.  In de 41e minuut was het dan toch raak.  Op aangeven van Hleb zorgde Touré van dichtbij voor de oververdiende openingstreffer.  Villarreal reageerde via een vrije trap van Riquelme, maar zijn schot werd opnieuw gekeerd door Lehmann.  In de fase die op deze vrije trap volgde, claimden de Spanjaarden een strafschop na een duidelijke fout van Gilberto Silva op Jose Marí.  De scheidsrechter weigerde echter te fluiten en gaf Riquelme zelfs geel voor protest.

De Londenaars begonnen ook het best aan de tweede helft.  De eerste goede poging kwam van de voet van Henry, maar zijn knappe poging strandde op de paal.  Arsenal bleef de gevaarlijkste ploeg, alhoewel Villarreal het evenwicht in het spel min of meer herstelde.  De bezoekers dreigden ook een paar keer, al bleven hun pogingen eerder beperkt tot afstandsschoten.  Lehmann ging nog goed plat op een schot van Senna, dat echter sowieso geen gevaar vormde.  Aan de overkant probeerde ook Gilberto Silva het vanop afstand, maar Barbosa had geen moeite met zijn schot.  Verder viel er in de tweede helft niet al te veel meer te beleven.  Villarreal probeerde het in de slotfase nog wel, maar verdiende geen gelijkmaker en kreeg die ook niet.  De thuisploeg mocht dan ook een verdiende, maar nipte overwinning vieren.  In de terugwedstrijd in El Madrigal blijft zo alles nog mogelijk.