D-day voor KV Mechelen

Bart Hermans
| 0 reacties
D-day voor KV Mechelen
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Zaterdag is het D-day voor KV Mechelen. Nadat het vorig jaar zo spannend was om kampioen te spelen en te promoveren zal het nu spannend worden om in tweede te blijven. Ze moeten zich Achter De Kazerne reppen om niet op een plaats terecht te komen die uitgeeft op barragewedstrijden. Er zijn nog drie speeldagen te gaan. Een cadeautje krijgen ze al: door de vereffening van Beringen Heusden-Zolder krijgt geelrood de zege zo in de schoot geworpen op de laatste speeldag. De andere twee wedstrijden zullen ze op sportief vlak moeten beslissen. En wat voor wedstrijden: nu zaterdag tegen Waasland (nog steeds in running voor de derde periode [info hier]) en uit tegen KVSK United (ernstige kandidaat voor de titel). Alles behalve eindeseizoenswedstrijden dus, maar toch zouden ze in Mechelen beter één van die twee wedstrijden winnen om zeker barragewedstrijden te vermijden.
 
De Maneblussers kunnen zich wel optrekken aan het geleverde spel tegen OH Leuven, daar speelden ze hun beste voetbal van dit seizoen. Leuven kon vorige week op de valreep nog een 1-2 achterstand ombuigen in een 3-2 zege. Coach Zivica Kanacki heeft een ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ gevraagd en vorige week gekregen. Dit moet ervoor zorgen dat deze toch talentvolle groep zaterdag de drie punten kunnen nemen. Het belooft in ieder geval een helse sfeer te worden. Malinwa-supporters komen week na week met gemiddeld 6000 kijken naar hun favoriete ploeg. Malinwa kzn nog scherprechter worden in de strijd om de titel en de strijd om de derde periode.

Het geduld bij veel supporters is op: het huidige seizoen werd er één van teleurstellingen , heropflakkeringen en nog grotere teleurstellingen. Belangrijkste is winnen tegen Waasland en dan is er tijd genoeg voor het bestuur om gepaste conclusies te trekken.
 
Opvallend is deze oproep op de website :
 
Daarom ook deze warme oproep aan alle supporters die zaterdag opnieuw present zullen tekenen voor hún Malinwa: zet de tribunes -figuurlijk uiteraard- nog eens in lichterlaaie. Vuur het elftal aan met de onbezonnen charme en de stuurse onverzettelijkheid die zo eigen zijn aan de geelrode aanhang. Maak er een furieuze ambiance van die de tegenstander imponeert en de eigen spelers vooruitstuwt. Laat zien én horen dat KV Mechelen, hoewel in sportieve nood, meer dan ooit lééft, passie ademt en vuur spuwt.

Een gewond dier kan vervaarlijk uit de hoek komen. Het is aan die wetenschap dat heel KV Mechelen zich moet optrekken. De druk zal moordend zijn zaterdag, de spanning te snijden. Maar het moet, en het kán. Daarom: het vuur erin!
 
Het wordt sowieso warm dit weekend maar in het Scarletstadion zal het een hittegolf worden.  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties