Topper van zes miljoen euro

Thomas Dubois
| 0 reacties
Topper van zes miljoen euro
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is het dan eindelijk zover, Anderlecht en Standard staan in het Constant Vandenstockstadion tegenover elkaar en moeten uitmaken wie nu de beste is, én wie er uiteindelijk kampioen zal worden. Standard zakt als leider af naar Anderlecht, één punt voorsprong hebben de Rouches. Bij een gelijkspel blijft de ploeg uit Luik dus aan de leiding. Wat wil zeggen dat Anderlecht –met duels tegen Zulte Waregem en Gent in het vooruitschiet- best wint tegen Standard wil het kampioen worden.
 
Winnen vrijdagavond geeft geen zekerheid over de titel, in deze gekke competitie kan alles. Als Anderlecht verliest, komt Club Brugge zelfs gevaarlijk dichtbij. De spanning is alvast te snijden en al heel de week wordt er vooruitgekeken naar deze topper, beide kampen wagen zich aan gedurfde uitspraken en wanen zich favoriet. Het wordt opnieuw zo’n ouderwetse topper waarbij schoonheidsprijzen geen tel hebben, zo’n avond waar iedere voetballiefhebber naar uit kijkt. Het duel ook tussen de vuilste en de fairste ploeg van België. Wat is er mooier dan de strijd om de titel vlak voor het einde van de competitie tussen de leider en de achtervolger in het klassement. 

Dit jaar zijn de belangen enorm groot, er staat meer dan enkel de titel op het spel, ook de Champions League-miljoenen zullen ongetwijfeld in het achterhoofd zitten. Is het niet bij de spelers, dan toch bij de bestuurslui. Een bonus van zes miljoen euro is niet te onderschatten en een handige bonus om te shoppen op de transfermarkt. Standard heeft nog een extra stimulans want het is 23 jaar geleden dat ze in het vurige zuiden van het land nog eens een titel konden vieren. Winst voor Standard betekent dat de Walen volgende week al kampioen kunnen worden in het West-Vlaamse Roeselare. Zoniet dan is alles nog open en blijft het ‘gokken’ tot het einde. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties