Lierse doet gouden zaak

Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse doet gouden zaak
Foto: © SC

Lierse deed een goede zaak in de degradatiestrijd door te winnen van Moeskroen. Met twee vroege doelpunten grepen de Pallieters Moeskroen meteen bij de keel. Lierse heneemt dus operatie redding. Door het verlies van La Lou lijkt Lierse alvast de laatste plaats definitief te ontlopen. Meer nog, door deze overwinning klimt Lierse tot op één puntje van Beveren. 

Al na veertig seconden was het raak voor Lierse, Imschoot kon een voorzet van Mrdja binnentrappen nadat doelman Luzi in de fout ging. Een droomstart voor Lierse dus. Enkele minuten later was het alweer raak, dit keer via de jonge Kane Develer die opnieuw zijn kans in de spits kreeg. Na opnieuw een goeie actie van Mrdja wist Develer af te ronden, de wedstrijd leek al na zeven minuten beslist. Moeskroen ging aanvallen en kwam ook tot uitgespeelde kansen. Doelman Sven Van Der Jeugd redde echter de pogingen van Zewlakow, Noukeu en Custovic. Lierse loerde op de counter maar kon er niet altijd even goed uitkomen. De beste kans voor de rust was wel nog voor de thuisploeg, na een corner van Imschoot belandde de bal op de lat, Snoeckx kon de rebound niet afwerken. Net na die hoekschop liet Imschoot zich vervangen door Yakovenko.

Al vroeg in de tweede helft werd doelman Luzi vervangen, tweede doelman Martin kwam in zijn plaats. Moeskroen ging volluit voor de aansluitingstreffer maar in tegenstelling tot in de eerste helft bleven de kansen uit. Trost voelde wel nattigheid en verving aanvaller Develer voor verdediger De Corte. Lierse bleef echter onbedreigd en Moeskroen legde zich neer bij het verlies nadat ze de tanden stukbeten op de goede organisatie achteraan bij de Pallieters. Een schot van Grondin in de staart van de wedstrijd was zowat het enige nog vermeldenswaardige wapenfeit. 

Lierse deed de deur na de vroege voorsprong goed op slot en loerde op de counter, zonder meer succes. In Lier zullen ze blij zijn met de verdiende punten. Deze zijn van goudwaarde in de degradatiestrijd: het verschil met Beveren slinkt tot één punt, het geloof groeit weer na enkele telleurstellende resultaten. De donderspeech van de voorzitter heeft dus toch gewerkt. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties