Moeskroen: "Wij gaan in beroep"

Dirk Pieters
| 0 reacties
Moeskroen: "Wij gaan in beroep"
Foto: © SC

Beveren en Lierse kregen hun licentie maar moesten nog enkele zaken in orde brengen. Voor Moeskroen en La Louvière ziet het er heel wat slechter uit.  
 
Beveren moet voor 8 mei een bankwaarborgsom van 1.049.000 euro voorleggen. Dat is het bedrag dat de club nog moet betalen aan de Ivoriaanse club ASEC. Volgens voorzitter Frans Van Hoof is dat bedrag er. “We hebben het geld, maar mogen nog niet betalen. Derden hebben beslag gelegd op dat bedrag. Alles komt zeker in orde”, aldus Van Hoof tegenover Sporza.
 
Lierse moet een boete van 14.880 euro betalen omdat het in zijn laatste twee dossiers valse verklaringen heeft afgelegd. De bond eist ook een bankwaarborg van 50.000 euro in verband met een dispuut met ex-speler Jack de Gier. En dat is nog niet alles. Bovendien moet Lierse nog 1,5 bruto maandloon betalen aan ex-werknemers Fassotte, Mardulier en Deman vermeerderd met RSZ en andere werkgeverskosten. Maar ook Lierse-voorzitter Theyskens liet weten dat de club dat kan betalen.
 
Bij Moeskroen is er heel wat niet in orde, maar ook daar gaf een bestuurslid meer uitleg over de hele zaak. Afgevaardigd beheerder, Francis D’Haese, was niet te spreken over de beslissing. “We zijn enorm ontgoocheld en hadden dit zeker niet verwacht”, aldus D’Haese. Moeskroen kreeg geen licentie omdat het nog drie afbetalingen moet doen. 14 maanden loon betalen aan ex-coach Philippe Saint-Jean. De club staat ook één kwartaal in het krijt bij de RSZ en ook ex-speler Pieroni moet nog heel wat centen krijgen. “De commissie wil bankgaranties maar die kunnen we niet geven. Het gaat om afbetalingen, dus dat geld hebben we nog niet. We gaan trouwens zeker in beroep tegen dit onrecht.” [TH]
   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties