Borgerhout wint stadsderby

Eddy Leysen
| 0 reacties
Borgerhout wint stadsderby
Foto: © SC

Zonder de geblesseerde Zico en de zieke Bali, behaalde een gretig Zvc Borgerhout de overwinning in de stadsderby tegen Forcom Antwerpen. Vroeg in de tweede helft werd de wedstrijd een kwartiertje stilgelegd door een nekblessure van Kevin Verschueren. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd.

Langs El Haoual kwam Forcom op voorsprong na twee minuten. Borgerhout reageerde en langs Makambu werd de score weer in evenwicht gebracht. Toen Antwerpen-speler Harram zijn eigen doelman versloeg werd het pad voor de bezoekers geëffend.

Nog voor de pauze diepten Ajouaou en twee maal Sababti, de tweede vanop de tienmeterstip, de score verder uit. Met 1-5 ging men de rust in.

Forcom gaf zich bij aanvang van de tweede helft nog niet gewonnen. In de openingsminuut bracht Bachar zijn club dichterbij en Gessner zette zelfs de 3-5 op het bord. Sababti miste voor Borgerhout een 10-meter, maar doelman Talhaoui deed dat even later niet. Karim Bachar mocht met zijn 35ste van het seizoen de 4-6 eindstand op het bord zetten.

Doelpunten: 2' I. El Haoual (1-0), 4' Makambu (1-1), 5' Harram (1-2, own), 11' Ajouaou (1-3), 17' en 19' Sababti (1-4 en 1-5 (10m)), 21' Bachar (2-5), 29' Gessner (3-5), 34' Talhaoui (3-6 (10m)), 35' Bachar (4-6).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties