Dames Arsenal overklassen Leeds in Cup

Eddy Leysen

Voor 13500 toeschouwers won Arsenal voor de zevende keer de finale van de Engelse beker. Het was overigens de zevende keer dat de Londenaars in de finale stonden. Leeds Utd was een maatje te klein.

De wedstrijd werd al heel vlug in een beslissende plooi gelegd, want na amper drie minuten versloeg Ward haar eigen doelvrouw. In een dolle twee minuten even voor de pauze beslechten Fleeting, met een mooie plaatsbal, en Yankey, met een heerlijke vrijschop vanop een 25 meter, het lot van Leeds.

Na de pauze bleef Arsenal de sterkere ploeg en scoorde nog twee keer. Eerst mocht Smith een strafschop succesvol omzetten, enkele minuten later bleef de jonge topaanvalster Leanne Sanderson koel, oog in oog met de Schotse nationale doelvrouw, en zette de forfaitcijfers op het bord.

Arsenal won dit seizoen overigens ook de titel in het Engelse vrouwenvoetbal.

Doelpunten: 3' Ward (1-0, o.g.), 34' Fleeting (2-0), 36' Yankey (3-0), 73' Smith (4-0, strafschop), 77' Sanderson (5-0).