Eindrondetickets staan op het spel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Eindrondetickets staan op het spel
Foto: © SC

Het laatste eindrondeticket voor elke eindronde die mogelijk is voor ploegen uit deze reeks moet nog uitgedeeld worden. Wetteren lijkt nog naast de derde periodetitel te grijpen, maar is mits winst tegen Willebroek-Meerhof sowieso zeker van deelname aan de eindronde. Aan de andere kant van de tabel probeert Aalst Maldegem in extremis nog barragematchen aan te smeren.

Standaard Wetteren was aan een seizoen bezig zoals dat van hen verwacht werd, maar na de winterstop werd er een versnelling hoger geschakeld. Wetteren behaalde overwinning na overwinning en werd dan ook een serieuze kandidaat voor de derde periode. Wetteren leek op weg naar de periodetitel, maar moet nu de eerste plaats in dat klassement aan kampioen Dender laten. Beide ploegen hebben evenveel punten. In het algemeen klassement heeft Wetteren nog twee punten meer dan SW Harelbeke. Indien er dus gewonnen wordt van Willebroek-Meerhof gaat Standaard Wetteren naar de eindronde, periodetitel of niet. Willebroek-Meerhof krijgt de gelegenheid om een feestje te verbrodden.

De enige overgebleven concurrent van Wetteren, SW Harelbeke, ontvangt Torhout. Harelbeke sloop door het puntenverlies van Wetteren vorige week dichterbij en is dus nog niet uitgeteld voor een plaats in de eindronde. Er moet wel gewonnen worden van Torhout, dat nog twee plaatsen kan stijgen in het klassement.

Aan het andere einde van de rangschikking wordt er gevochten om de eindronde tegen degradatie niet te moeten spelen. SK Maldegem staat al lang niet meer bij de laatste drie, maar loopt nog steeds het risico barragematchen te moeten spelen. Om er zeker van te zijn dat er volgend seizoen ook in derde klasse mag gevoetbald worden, moet Maldegem een punt pakken op het veld van WS Woluwe. Dat is één van de ploegen waarvan dit seizoen toch wel meer van verwacht werd. Maar Woluwe had het vooral thuis moeilijk om punten te sprokkelen. Daar ligt nu misschien de kans voor Maldegem. 

Eendracht Aalst zal alles op alles zetten om die derdelaatste plaats nog kwijt te spelen en zo op miraculeuze wijze het behoud te verwerven. Met Cappellen treft Aalst natuurlijk een allesbehalve gemakkelijke tegenstander. Cappellen greep net naast de titel, maar lijkt klaar voor de eindronde voor promotie naar tweede klasse. Al werd er vorige week slechts gelijk gespeeld tegen Rupel Boom. Mogelijk moet het voor Cappellen niet meer en kan Aalst daarvan profiteren. Indien Aalst wint en Maldegem verliest bij Woluwe, is het Maldegem dat veroordeeld wordt tot het spelen van barragewedstrijden.

FCV Dender kan dus nog een periodetitel pakken, maar het heeft allemaal niet veel belang meer. Na een aarzelende start kwam de trein helemaal op gang in de terugronde. Dender toonde dat het de sterkste ploeg was en werd dan ook verdiend kampioen. Het seizoen kan afgesloten worden met een zege op het veld van Diegem. Het is al een hele prestatie van Diegem dat het dit seizoen nooit in de problemen kwam. Na een schitterende heenronde deed Diegem zelfs nog geruime tijd mee voor een plek in de eindronde, ook al was het na de winterstop wat minder. Diegem wil dit seizoen in de linkerkolom afsluiten en een stuntzege tegen de kampioen kan daarbij helpen.

Rupel Boom is vastbesloten zo snel mogelijk naar derde klasse terug te keren. Maar voor minstens één jaar wordt er afscheid genomen van derde klasse en dat wil men uiteraard in schoonheid doen. Door te winnen van KV Turnhout bijvoorbeeld. Voor Turnhout staat zijn plaats in de eerste helft van het klassement nog op het spel.

Voor Racing Waregem is het seizoen al een hele tijd meer dan geslaagd door het behalen van de eerste periodetitel. In de eindronde kan de kroon op het werk gezet worden. Maar eerst wacht er nog een laatste opdracht in de competitie, de thuiswedstrijd tegen RC Mechelen. De Mechelaars wisten zich vorig weekend te verzekeren van het behoud, maar beleefden voor de rest een teleurstellend seizoen. Op Waregem kan nog een mooie afsluiter van het seizoen neergezet worden.

FCN Sint-Niklaas kende een aarzelend seizoensbegin vooraleer de ploeg echt gelanceerd geraakte. Sint-Niklaas ambieerde dan ook een plaats in de eindronde, maar daarvoor werd er in de derde periode te slecht gepresteerd. Sint-Niklaas wil dus nog een en ander rechtzetten in de laatste thuismatch tegen SV Bornem, dat naar vierde klasse tuimelt. Bornem had vooral te kampen met een scoringsprobleem en kon na nieuwjaar niet meer winnen. Met de wedstrijd op Sint-Niklaas valt voor Bornem dus het doek over derde klasse.

     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties