Weekend van de ontknoping

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Weekend van de ontknoping
Foto: © SC

De titel, de eindronde en de degradatie: op elk vlak moet de volledige beslissing nog op de laatste speeldag vallen. Het is een vreemde reeks geweesd dit seizoen waarin iedereen aan mekaar gewaagd was. Het zal lang geleden zijn dat er nog een ploeg met zo weinig punten kampioen kon worden. Die kampioen is Londerzeel wanneer het één punt kan pakken op het veld van Dilbeek.

Dilbeek heeft een heel seizoen ver onder de verwachtingen gepresteerd. In plaats van een gooi te doen naar de titel bevond Dilbeek zich steeds onderaan de rangschikking. Dilbeek moet nu zelfs tot de laatste speeldag knokken voor het behoud. Bij winst is Dilbeek zeker van het behoud, bij puntenverlies wordt het nog bang afwachten. SK Londerzeel heeft nog één puntje nodig om kampioen te worden. Door de nederlaag van Ukkel vorige week op Kontich heeft Londerzeel de titel nu voor het grijpen.

Rode-Verrewinkel had niet veel in de pap te brokken dit seizoen. Al vanaf het begin was duidelijk dat er in die ploeg het minste kwaliteit zat. Rode-Verrewinkel zal dan ook laatste eindigen op ruime afstand van de anderen. Grimbergen heeft zich al geruime tijd weer in de middenmoot genesteld, maar is nog altijd niet helemaal zeker van het behoud. Al mag Grimbergen normaal niet meer in de problemen komen. Grimbergen heeft zijn lot in eigen handen en is mits winst gewoon verzekerd van een volgend seizoen in vierde klasse.

SK Lebeke-Aalst heeft zich dit seizoen zowel tussen de degradatiekandidaten als in de subtop bevonden. Maar in de derde periode stak Lebeke-Aalst er tot ieders verrassing met kop en schouders bovenuit. Lebeke-Aalst moet amper één punt thuishouden om de periodetitel in de wacht te slepen. Kontich zal zijn vel duur willen verkopen om alsnog in vierde klasse te blijven. Na het behalen van de eerste periodetitel zakte Kontich helemaal weg en bleef het lange tijd zonder zege. Nu Kontich geen extra punten ten nadele van Kampenhout verwerft, moet er op het veld van Lebeke-Aalst gewonnen worden om degradatie te ontwijken.

Ukkel is wellicht technisch de beste ploeg uit vierde klasse B. Nadat de stap van eerste provinciale naar vierde klasse gezet was, dingt Ukkel ook dit seizoen weer naar de promotie. Het verlies op Kontich heeft de kansen van Ukkel gevoelig verminderd, maar mits Londerzeel een nederlaag lijdt op het veld van Dilbeek kan het nog. Ukkel moet dan zelf wel de volle buit pakken tegen Opwijk. Dat is een ploeg die dit seizoen twee gezichten toonde. In de heenronde geraakte Opwijk onderaan niet weg, maar dankzij de nodige versterkingen klom de ploeg naar de top. Het behalen van de tweede periodetitel was de kroon op de taart. In het beste geval kan Opwijk nog in de top vijf eindigen.

Eendracht Opstal en SV Temse hebben niets meer te winnen of te verliezen. Opstal draaide een goed seizoen en was enkele keren dicht bij een eindrondeticket. Op dat vlak was het steeds net niet voor Opstal, dat wellicht op de zesde plaats zal eindigen. Temse kende geen problemen omtrent het behoud en was steeds te vinden in de middenmoot.

Kampenhout zal wellicht heel opgelucht zijn door de beslissing van de KBVB. Indien het anders was uitgedraaid, had de klacht van Kontich Kampenhout het behoud kunnen kosten. Kampenhout moet nog wel aan de slag tegen Verbroedering Meldert en er worden best punten gepakt om helemaal zeker te zijn. In theorie kan Meldert nog op gelijke hoogte van Londerzeel komen en eventueel de titel pakken. Het is ook nog mogelijk dat Londerzeel, Ukkel en Meldert met evenveel punten eindigen. Maar Meldert zal wellicht al blij zijn moest het in extremis nog een eindrondeticket kunnen afdwingen.

Berchem zag zijn eindrondedromen stuk gaan op het veld van Meldert, al is er nog een kleine kans. Berchem stak zijn hoge ambities nooit onder stoelen of banken, maar kwam dit seizoen net tekort voor de titel. Indien Meldert en Ukkel op de slotspeeldag punten laten kan Berchem nog naar de eindronde. Dan moet er wel eerst gewonnen worden van RC Lebbeke. De vierdelaatste uit de stand moet zelf ook winnen om de barragematchen nog te kunnen ontlopen en om te vermijden dat het niet rechtstreeks degradeert.

Wilrijk stelde vooral op verplaatsing teleur dit seizoen en dat bracht de club op de voorlaatste plaats. Wilrijk probeert zijn vel nog te redden via de groene tafel, maar dat zal wellicht niet veel uithalen. Het seizoen kan nog op een mooie noot afgesloten worden indien tegen Schoten de drie punten gepakt worden. Schoten staat dicht bij de redding, maar moet nog winnen om volledige zekerheid te verwerven.
     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties