Kiev en Donetsk spelen replay voor titel

Kristof Blomme

De titelstrijd in de Oekraïense competitie is nog een stuk spannender dan in België. Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk maken er een ware thriller van. Op de slotdag stonden beide teams tegenover elkaar. Omdat de match eindigde op een gelijkspel moet een replay uiteindelijk beslissen over de titel.

De kalendercommissie in Oekraïne had alles zo geregeld dat Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk het op de slotspeeldag tegen elkaar moesten opnemen. Beide ploegen telden evenveel punten, waardoor de winnaar automatisch kampioen zou worden.

Na amper twintig minuten leek thuisploeg Dinamo Kiev al zeker van de landskroon. Na amper negen minuten had Shatskikh immers voor de openingsgoal gezorgd. Tien minuten later maakte Milevsky er zelfs 2-0 van. Na de rust vocht Donetsk terug en dat leverde meteen resultaat op. Chygrynskiy scoorde na acht minuten. Twintig minuten voor het einde was alles te herdoen toen Zhadson voor de gelijkmaker tekende.

Het bleef bij dat gelijkspel waardoor beide ploegen in een testmatch zullen moeten uitmaken wie aan het langste eind trekt. [AN]