Lille pakt Champions League-ticket

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lille pakt Champions League-ticket
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lille heeft zaterdagavond het derde en laatste Franse Champions League - ticket veroverd. In een extreem spannende strijd met Marseille trok de ploeg uit het noorden van Frankrijk aan het langste eind.

Nochtans zag het er tien minuten voor het einde niet goed uit voor Lille. De ploeg stond zelf 2-1 achter bij Rennes en wist dat Marseille 0-1 voorstond bij Bordeaux. Rennes vocht zelf nog om Europees voetbal en kwam tegen Lille 2-0 voor. Alexander Frei scoorde beide doelpunten. Twaalf minuten voor tijd scoorde Bodmer de aansluitingstreffer. Lille leek op weg naar de Champions League, omdat Marseille op dat moment nog steeds op 0-0 stond op het veld van Bordeaux en bovendien slechts met tien man speelde. Maar toen gebeurde het onwaarschijnlijke: Maoulida scoorde de 0-1 en bracht Marseille virtueel in de Champions League.

Lille zette Rennes nu nog meer onder druk en kwam uiteindelijk opnieuw op gelijke hoogte. Bodmer legde de 2-2 binnen. Nu was Lille weer virtueel derde. Marseille reageerde aangeslagen en incasseerde vrijwel meteen de 1-1 van Menegazzo. Een dure tegentreffer, want daardoor mag Marseille niet eens naar de Uefa-beker. De Zuid-Fransen moeten zich tevreden stellen met een Intertoto-ticket.

Ook Rennes krijgt een zware rekening voor de late 2-2. Het mist Europees voetbal. Lens won immers op hetzelfde moment van Nantes dankzij treffers van Jussie, Aruna (ex-Anderlecht) en Coulibaly. Fae scoorde nog tegen. Lens wipt daarmee over Marseille en Rennes naar de vierde plaats en gaat met het Uefa-bekerticket lopen. Marseille moet zich tevreden stellen met Intertoto, Rennes blijft met niets achter.

Lyon, Bordeaux (beiden rechtstreeks) en Lille zullen Frankrijk volgend seizoen vertegenwoordigen in de Champions League. PSG, Nancy en Lens spelen Uefa-beker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties