Clemente blijft trainer van Athletic

Dave Sentobin
| 0 reacties
Clemente blijft trainer van Athletic
Foto: © SC

De voorzitter van Athletic de Bilbao, Fernando Lamikiz, bevestigde vandaag dat Javier Clemente aan het roer blijft van het eerste elftal. Clemente verving in oktober de ontslagen José Luis Mendilíbar en had al een contract tot medio 2007. Clemente hield dit seizoen de Baskische club in de hoogste afdeling.
 
Clemente begon zijn lange trainerscarrière bij het B-elftal van Athletic in 1980. Een jaar later werd hij hoofdcoach van het eerste elftal van zijn club. Hij speelde onmiddellijk twee maal kampioen en behaalde de Spaanse beker met Athletic. Later trainde hij ook nog Espanyol, Atlético, de Spaanse nationale ploeg, Betis Sevilla, Real Sociedad, het Franse Marseille en Tenerife.
 
Lamikiz beaamde op de persconferentie dat de club op zoek is naar enkele versterkingen voor volgend seizoen. Bovendien zal er een sportieve raad worden opgericht om het komende seizoen optimaal voor te bereiden. Hoewel de club uit Bilbao afgelopen jaar een klein verlies leed, was de voorzitter toch optimistisch voor de toekomst. [TH]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties